Hakkında FETÖ üyeliğinden dava açılan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan’ın halen görevde olması bir kez daha "Siyasiler tarafından korunduğu" iddialarını gündeme getirdi.
İstanbul Çatalca’da kaymakam olarak görev yaptığı 2014 yılında kaçak FETÖ yurdunu kapatmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı çıkan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılmıştı.
Aradan geçen zamana rağmen Taşdan'ın hala Zonguldak’ta vali yardımcısı olarak görevine devam ettiği öğrenildi. Cumhuriyet'ten Ali Ayaroğlu'nun haberine göre, Taşdan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, FETÖ yurdunu kapatmak isteyen müdüre, “Bir iki yıl sonra durumlar değişir, herkes omuz omuza olur, biz arada kalırız Müdür Bey” dediği yer almıştı. İddianamede Taşdan’ın FETÖ ile iltisaklı 'Kimse Yok Mu' derneğine bağış yaptığı etkin pişmanlıktan yararlanan eski bir kaymakamın hakkında FETÖ ile bağlantısına dair anlatımlarda bulunduğu öne sürüldü.
İtirafçının, “Bu şahısları o yıllarda düzenlenen cemaat toplantılarında görmüştüm. Cemaatçi diyebileceğim kişilerdir” şeklinde ifade verdiği belirtildi. Taşdan’ın kullandığı GSM hattı üzerinden 229 kez, oğlu tarafından kullanılan hat üzerinden 118 kez, yine oğlunun diğer hattı üzerinden 90 kez, diğer oğlu tarafından kullanılan GSM üzerinden ise 5 kez haklarında FETÖ’den işlem yapılan şahıslarla görüşme kaydının olduğu tespit edildi.
https://abcgazetesi.com/fetodenyargilananvaliyardimcisihalagorevde358550
Coca Cola ürünlerine zam!27 izlenme
Meral Akşener'den erken seçim açıklaması65 izlenme
Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanan kadının sokak röportajında söyledikleri26 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde kritik gelişme: MHP’li eski Milletvekili Olcay Kılavuz da 'şüpheli' oldu29 izlenme
MSB duyurdu: Mehmetçik, Kosova'ya gidiyor!28 izlenme
'Sedat Peker’in attığı tweetlerin şaşkınlığını yaşıyoruz'36 izlenme
Araba almaya gittiği Hatay depreminde hayatını kaybetti.19 izlenme
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında şaka gibi gelişme: Yurt dışına kaçtılar yurt dışına çıkış yasağı verildi39 izlenme
Dolar kuru için korkutan senaryo: Rahip Brunson krizinden beteri geliyor!
Otomobil ihracatı Haziran'da yüzde 44 arttı
Rusya'nın uzak doğusunda deprem paniği bitmek bilmiyor: Kiril Adaları yakınında 7 büyüklüğündeki deprem sonrasında yanardağ harekete geçti
Kılıçdaroğlu: "Erdoğan kul hakkı yiyen bir insan, ben de yemeyen bir insanım"