Hakkında FETÖ üyeliğinden dava açılan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan’ın halen görevde olması bir kez daha "Siyasiler tarafından korunduğu" iddialarını gündeme getirdi.
İstanbul Çatalca’da kaymakam olarak görev yaptığı 2014 yılında kaçak FETÖ yurdunu kapatmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı çıkan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılmıştı.
Aradan geçen zamana rağmen Taşdan'ın hala Zonguldak’ta vali yardımcısı olarak görevine devam ettiği öğrenildi. Cumhuriyet'ten Ali Ayaroğlu'nun haberine göre, Taşdan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, FETÖ yurdunu kapatmak isteyen müdüre, “Bir iki yıl sonra durumlar değişir, herkes omuz omuza olur, biz arada kalırız Müdür Bey” dediği yer almıştı. İddianamede Taşdan’ın FETÖ ile iltisaklı 'Kimse Yok Mu' derneğine bağış yaptığı etkin pişmanlıktan yararlanan eski bir kaymakamın hakkında FETÖ ile bağlantısına dair anlatımlarda bulunduğu öne sürüldü.
İtirafçının, “Bu şahısları o yıllarda düzenlenen cemaat toplantılarında görmüştüm. Cemaatçi diyebileceğim kişilerdir” şeklinde ifade verdiği belirtildi. Taşdan’ın kullandığı GSM hattı üzerinden 229 kez, oğlu tarafından kullanılan hat üzerinden 118 kez, yine oğlunun diğer hattı üzerinden 90 kez, diğer oğlu tarafından kullanılan GSM üzerinden ise 5 kez haklarında FETÖ’den işlem yapılan şahıslarla görüşme kaydının olduğu tespit edildi.
https://abcgazetesi.com/fetodenyargilananvaliyardimcisihalagorevde358550
Emniyette başörtüsü değişikliği!324 izlenme
Erdoğan imzaladı: İTO ve İSO çıktı, Bilal Erdoğan'ın konfederasyonu girdi61 izlenme
ABD F-16’ları, Türk İHA’sını düşürdü46 izlenme
SADAT'ın kurucusu ihaleye doymuyor: Türkiye Petrolleri'nin 11 milyon TL'lik ihalesi o isme gitti!45 izlenme
AKP'li vekille trafikte tartıştı, hapse girdi13 izlenme
Şanlıurfa'daki sel felaketinin ardından yılanlar sokakları istila etti96 izlenme
Güldür Güldür Show’dan, para karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesini eleştiren ders niteliğinde skeç: "Bu vatan bir günde kurulmadı"52 izlenme
Ve Andımız okullarda okunmaya başlandı ! Hem de Din Kültürü dersinde !1227 izlenme