Anasayfa1
13 Eylül 2020 ( 92 izlenme )
Reklamlar

FETÖ'den yargılanan vali yardımcısı hala görevde!


Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan’ın hakkında FETÖ davası varken halen görevde olması bir kez daha "Siyasiler tarafından korunduğu" iddialarını gündeme getirdi.



Hakkında FETÖ üyeliğinden dava açılan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan’ın halen görevde olması bir kez daha "Siyasiler tarafından korunduğu" iddialarını gündeme getirdi.

İstanbul Çatalca’da kaymakam olarak görev yaptığı 2014 yılında kaçak FETÖ yurdunu kapatmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı çıkan Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılmıştı. 

Aradan geçen zamana rağmen Taşdan'ın hala Zonguldak’ta vali yardımcısı olarak görevine devam ettiği öğrenildi. Cumhuriyet'ten Ali Ayaroğlu'nun haberine göre, Taşdan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, FETÖ yurdunu kapatmak isteyen müdüre, “Bir iki yıl sonra durumlar değişir, herkes omuz omuza olur, biz arada kalırız Müdür Bey” dediği yer almıştı. İddianamede Taşdan’ın FETÖ ile iltisaklı 'Kimse Yok Mu' derneğine bağış yaptığı etkin pişmanlıktan yararlanan eski bir kaymakamın hakkında FETÖ ile bağlantısına dair anlatımlarda bulunduğu öne sürüldü. 

İtirafçının, “Bu şahısları o yıllarda düzenlenen cemaat toplantılarında görmüştüm. Cemaatçi diyebileceğim kişilerdir” şeklinde ifade verdiği belirtildi. Taşdan’ın kullandığı GSM hattı üzerinden 229 kez, oğlu tarafından kullanılan hat üzerinden 118 kez, yine oğlunun diğer hattı üzerinden 90 kez, diğer oğlu tarafından kullanılan GSM üzerinden ise 5 kez haklarında FETÖ’den işlem yapılan şahıslarla görüşme kaydının olduğu tespit edildi.

https://abcgazetesi.com/fetodenyargilananvaliyardimcisihalagorevde358550

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Utanç günü 2 Temmuz 1993... #unutMADIMAKlımda 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde Türkiye, geçen yıla göre 10 basamak geriledi! Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasında sonuncuyuz! Özgür Özel Manavgat'taki kumpası anlattı! "Baklava kutusunu bir aydır planlamışlar. Elimizde 32 saatlik görüntü var. Dakika dakika planlamışlar. Manavgat'ı AKP'ye geçirmeye çalıştılar" AKP ve MHP'den Atatürk ismine ret oyu!