Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa finali öncesinde yaşanan ‘İstiklal Marşı ve Atatürk’ krizi nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı almıştı. Fenerbahçe, Riyad’da yaşanan süreçle ilgili resmi açıklama yaptı.
Açıklamada, “Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve milletimiz, ülkemizin tüm spor kulüpleri gibi Fenerbahçemizin de üstün değerleridir.” denildi.
Söz konusu krizin siyasi bir tarafa çekilmemesi gerektiğini de dikkat çekilen açıklamada, “Süper Kupa finalinin iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, siyaset ve komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır. Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur. Kamuoyunda yanlış bir kulvarda sürdürülmeye çalışılan tartışmaların bir an önce sona ermesi en büyük arzumuzdur” ifadelerine yer verildi.
“29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanmış olan Süper Kupa final karşılaşması ve bu süreçte yaşananlar üzerinden oluşan gündeme dair kısa bir bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle, tüm süreç boyunca milletimizin yanımızda olduğunu görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu zor süreçte bize güç ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve milletimiz, ülkemizin tüm spor kulüpleri gibi Fenerbahçemizin de üstün değerleridir.
Biz bu değerleri kupaların, sportif rekabetin, maddi beklentilerin, siyasetin, kısaca her şeyin üstünde tutarız. Süper Kupa finali öncesinde yaşanan aksaklıklar tartışmaya açık olmayan değerlerimizle ilgili hassasiyetimiz nedeniyle yaşanmıştır, bunun ötesinde herhangi başka bir sebebi ve amacı yoktur.
Süper Kupa finalinin iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, siyaset ve komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır.
Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur.
Kamuoyunda yanlış bir kulvarda sürdürülmeye çalışılan tartışmaların bir an önce sona ermesi en büyük arzumuzdur.
Sporun siyasetten uzak olması gerektiğini hatırlatarak; spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.
Şunu da özellikle belirtmek istiyoruz ki; Süper Kupa final maçının organizasyonu ile ilgili yaşanan aksaklıklar, sadece iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değildir.
Ayrıca, maça çıkmama kararı iki kulüp tarafından alınmış olmasına rağmen sadece Kulübümüzü ve yöneticilerimizi hedef alarak gerçek dışı, spekülatif söylem ve mesajlar paylaşan, iftira ve yalan iddialar ortaya atanlarla ilgili hukuki adımlar atacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
Tele1
Muharrem İnce'den 'yeni parti' açıklaması111 izlenme
Rütbeleri sökülen Hanefi Avcı: 'Süleyman Soylu başta olmak üzere rol alanlara ‘iftira'dan dava açacağım'36 izlenme
Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin doktoru konuştu: "Bezini açalım bir dedik. Kanımız dondu, şok olduk!"62 izlenme
İstanbul'da yarın okullar tatil31 izlenme
Tarkan'dan çok sert deprem tepkisi: "Milletimiz bunu haketmiyor"47 izlenme
Umrecilerin karantina yurdunda görevli güvenlik amirinin corona testi pozitif çıktı!134 izlenme
Maaşları 95 bin liraya yükseltilince bayram ettiler11 izlenme
Karı-koca perdeleri açık şekilde cinsel içerikli film izledi, komşusu isyan etti46 izlenme
Ünlülerin gizli parti yalısı
Deprem yeri resmen yardı! 5.9 büyüklüğündeki depremin vurduğu Düzce'de yer çatlakları belirdi
Gülistan Doku'nun ailesinden intihar notu açıklaması! Emniyet'in 6 sene önceki raporuna yanıt verdiler
Vatandaş borç batağında: Rakam dudak uçuklatıyor!