AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında hakkında bugün yakalama kararı çıkartılan Haluk Levent, Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Levent'in 20202026 yılları arasında 990 milyon TL’lik bahis oynadığı ve 390 milyon TL kaybettiği, ayrıca Levent’in asistanı Yeliz Kaya’nın hesabına ise AHBAP’tan 120 milyon TL transfer edildiği iddia edildi.
Yaşanan bu gelişme gazeteci Fatih Altaylı'nın Haziran ayında yazdığı 'Ahbap çavuş' başlıklı yazısını yeniden gündeme getirdi. İşte Altaylı'nın dikkat çeken o satırları;
"Her ne kadar Haluk Levent daha önce mali suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıkmış olsa da, kumar bağımlılığından dolayı sürekli ekonomik ve buna bağlı adli sorunlar yaşasa da iyi niyetli ve sempatik biri olarak görülüyordu.
Ve Kızılay’ın başındaki zat o denli “kirli” bir imaj oluşturmuştu ki, halk Kızılay’ın başkanındansa kumar bağımlısı Haluk Levent’i bile çok daha güvenilir gördü ve Ahbap Derneği’ne yardımlar yağmaya başladı.
Herkes ama herkes deprem yardımlarını Ahbap’ın hesabına yatırıyordu.
Açıkçası biz de bunu destekliyorduk.
Haluk Levent’i tanıyor, sorunlarını biliyorduk ama her şeye rağmen yine de Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan çok daha güvenilir bir imajı vardı.
Haluk Levent de gelip imaj tazeliyor “Abi, yemin ederim kumarı bıraktım. Artık o işlerden uzağım” diyordu.
Haluk Levent’le özdeşleşen Ahbap Derneği deprem sonrasında 3 milyar TL bağış topladı.
O günün dolar kuru ile 158 milyon dolar, yani bugünün 7 milyar TL’si, Kur Korumalı Mevduat’ta değerlendirsen en az 13 milyar TL.
O günlerde Haluk Levent her yerde “Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. Çok şeffaf olacağız” sözü veriyordu.
Biz de iyi niyetine ve kendisine inanıyorduk.
Aradan üç yıl geçti.
Haluk Levent “Kuruş kuruş hesabını vereceğiz” dediği deprem yardımlarını ne yaptı, ben bilmiyorum.
Ahbap’ın internet sitesinde bu konu ile ilgili net bir bilgi yok, hesap dökümü yok.
Haluk Levent o dönemde bağımsız denetim şirketleri ile her türlü şeffaflığı sağlayacağını söylüyordu.
Ne var ki, aradan geçen 3 yıldan sonra Ahbap’ın internet sitesinde bunlarla ilgili bir hesap dökümü de görünmüyor, bir mali rapora da rastlanmıyor. Uluslararası bir denetim şirketinin raporunu ben göremiyorum.
Ne yalan söyleyeyim, aslında ben de arada birkaç kez bakmak dışında konuyu yakından takip etmiyordum.
Ancak geçtiğimiz günlerde bir gelişme oldu.
Haluk Levent’in başı bir kez daha mali bir suçla anıldı.
Ahbap Derneği’nin başkanı yine bir karşılıksız çek olayı ile gündeme geldi. Yine cezaya çarptırıldı.
Bu kez miktar 70 milyon TL idi.
“Kumarı bıraktım” diyen Haluk Levent belli ki eski alışkanlığından pek de vazgeçememişti.
Ve Türk halkı Kızılay’a güvensizliğinden ciğeri kediye emanet etmeyi tercih etmişti.
Bu durumda Haluk Levent’in söz verdiği gibi tüm mali raporları açıklaması, Ahbap’ın deprem için topladığı bugünün parasıyla yaklaşık 7 milyar TL’nin ya da 158 milyon doların hesabını Türk halkına kuruş kuruş vermesi gerekmektedir.
Umarım ve inşallah verir.
Çünkü bu millet bir kez daha kandırılmış olmanın yaratacağı yıkımı kolay kolay atlatamaz."
Sözcü
Tütün üreticisi isyan bayrağını açtı: "Bu fiyat emeğin gaspıdır"33 izlenme
Erdoğan'ın arkadaşından İstanbul Boğazı'na beton abidesi45 izlenme
AFAD, 'deprem kayıt cihazı' almadı, lüks kiralık araç peşine düştü52 izlenme
Erdoğan’ın hesabıyla millet bir bardak çayla, bir simide bile layık görülmüyor36 izlenme
Korkunç iddia! 'İstanbul açıklarında bekliyor!'4224 izlenme
İran saldırılarının ardından Kuveyt'teki ABD Ordusu'na ait Camp Buehring üssünde meydana gelen hasarın görüntüleri28 izlenme
Gurbetçinin sözleri röportaja damga vurdu: "Hollanda'da oy vermek için 4-5 saat sıra bekliyor. Orada sola veriyor, burada sağa veriyor. Sol orda cepleri dolduruyor"53 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'a Lozan tepkisi 'Ben kitap okumam, kitap özeti okurum diyen cahil birisi söyler !'596 izlenme
AKP'li Bekir Bozdağ 'Kim 'sandıkta hile yapılıyor' diyorsa o kaybetmiştir ve kaybına bahane arıyor demektir !'
FETÖ'den aranan ismin ortak olduğu şirkete sınırsız imar izni!
Eşofman giyen kız öğrencilerin zina yaptığını söyleyen öğretmen yazdıklarını savundu!
Kastamonu’da açık alanda alkol yasağı!