“KİRAYI KİM ÖDEYECEK?”
“Bu kardeşinizin her zaman bir hesabı var. Bir bardak çay kaç para? Simit kaç para? Üç tane çocuğunuz, hatun dört, siz beş. Bakın çay ve simidin dışında başka bir şey yemeyeceksiniz. Ay 30 gün. Ne yapar? Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik, su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masrafını kim karşılayacak? Soruyorum sizlere; Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?”
Erdoğan’ın iktidarının 22. yılında yapılan çay simit hesabı 5 kişilik bir aile için 11 bin 250 liraya ulaşıyor. Bir bardak çay 10 TL, simit ise 15 lira. Tek öğünde bir simit yiyip, bir bardak çay içmek 25 lirayı buluyor. Beş kişilik ailenin bir öğünü 125 liraya üç öğün günlük simitçay harcaması ise 375 TL liraya ulaşıyor. Aynı aile Erdoğan’ın dediği gibi bir ay boyunca sadece çay içip simit yese 11 bin 250 lirayı buluyor. 17 bin 2 lira asgari ücretli bir vatandaşın eline bu hesaba göre 5 bin 572 lira kalıyor. Bu parayla kendisinin ve ailesinin geçinmesi ise imkansız.

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kentte ziyaretler gerçekleştirirken simit satan bir çocukla yaşadığı diyalog ve verdiği ücret dikkat çekti. Bölge halkıyla selamlaşan Bilden “Sizi öpmeden buna para vereyim az bir şey” deyip simitçi çocuğa 100 lira uzattı ve “Simidi dağıt” dedi. Simit satan çocuk ise Bilden’e “100 liraya simit gelmiyor ki” yanıtını verdi. Bilden de çocuğun sözlerine verdiği cevapta “100 beğenmiyorsun he” ifadelerini kullandı. Bilden, dikkat çeken anların yer aldığı videoyu sosyal medya X hesabından “Beğenmisen he… :)” notuyla paylaştı. Diyarbakır’da bir simidin fiyatı 10 lira. Çocuğun tablasında ise 20’nin üzerinde simit olduğu gözlendi.
Sözcü
TTB duyurdu: 1 günde 5 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi78 izlenme
Türk Tabipler Birliği'nden Şehir hastaneleri hakkında suç duyurusu115 izlenme
Bir askeri alan daha ranta kurban gidecek6 izlenme
Bursa Gemlik'te meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin yarattığı panik kamerada47 izlenme
Ucuz halı için birbirlerini ezdiler, 2 kişi hastanelik oldu!36 izlenme
İstanbullu can derdindeyken, deprem sonrası uçak bileti fiyatları fırladı43 izlenme
İstanbul'da ulaşıma zam için Bakanlığın önerisi ortaya çıktı! Köprü ve otoyol ücretlerinde de artış yolda24 izlenme
Devlet gaziler arasında bile ayrımcılık yapıyor38 izlenme
Kartal Cemevi Başkanı’na saldırıya 4 tutuklama! Şüphelilerin ifadesi ortaya çıktı
AKP'ye seçim öncesi bir şok da milletvekilliği başvurularından geldi
Düzenli Olarak İnternet Kullanmak, Bunamayı Azaltıyor
Kılıçdaroğlu'na hakaret eden, İBB'ye iftira atan imamlar Tekirdağ Saray'daki bir camide müzikli çiğ köfte partisi yapıp canlı yayınladılar!