Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük Covid19 tablosunda belirti göstermeyen 'vaka'ların dahil edilmediğini açıklamasının ardından, konuyla ilgili soruyu soran gazeteciye atıfta bulunarak,
"İktidar karşısında edilgen, güç odaklarına karşı çaresiz kalmasına, haberciliğin yerlerde sürüklenmesine rağmen gazetecilik yine de işe yaradı. Bereket turkuaz tablodaki değişiklikten 64 gün sonra doğru soru sorulabildi de gazetecilik gerçeği olmasa da gerçeğin gizlendiğini duyurabildi.
Hem de öyle sahici bir soru ki, bakan altında ezildi. 'Salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, halkının sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır' diye paylaşımda bulunması bile onu kurtarmaya yetmedi. Aksine vaka sayılarını gizlediğini bir kez daha itiraf etmiş oldu" dedi.
Bildirici, Dünyanın her yanında siyasetçiler zor durumda kaldıklarında 'Ulusal çıkar' kılıfına sığınırlar ama 'Ulusal çıkar' dedikleri aslında iktidarlarının çıkarıdır. Gerçek ulusal çıkar, halkın gerçekleri bilmesini gerektirir, halkını düşünen siyasetçi şeffaflıktan yana olur" görüşünü savundu.
Bildirici, "Bir gazetecinin doğru sorusu, Bakan Koca etrafında ilk vakanın çıktığı 11 Mart’tan itibaren oluşturulan 'başarı' halesini bir anda yok ediverdi. 'Türkiye günlük koronavirüs tablosu'nun gerçekleri yansıtmadığı bir soruyla kanıtlanıverdi" ifadesini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bakansorualtindaezildivakasayisiniitirafettih48771.html
Salman Rushdie bıçaklı saldırı hakkında: 'Gözümü kaybettiğim için her gün üzülüyorum'35 izlenme
İmamoğlu Silivri'den Yavaş'a destek verdi! "Vatandaştan koptukça zalimleştiler"27 izlenme
Serdar Akinan'dan inanılmaz sözler! 'Çok ünlü bir kadın gazetecinin eşi Suriye'de sanayi bölgesini, bir bakanın kardeşi de zeytinyağı işini yağmalamış!'81 izlenme
AKP kendi yaptırdığı ankette eridi!215 izlenme
İBB, sokakta kalan evsiz vatandaşlara sahip çıktı ve otele yerleştirdi!69 izlenme
Fenerbahçe tribünlerinden "Hükümet istifa" sloganları! "Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene doldu istifa ulan..."53 izlenme
200 milyar liralık yeni vergiler geliyor21 izlenme
Hükümet 'Hem 3. köprü iş yapsın hem de para toplamak için' fahiş trafik cezalarıyla vatandaşı soyuyor !799 izlenme
AKP’ye yakın şirketin anketinde de oylar düşüyor! İşte partiler arasındaki oy dağılımı
Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı’ndan 5 gazeteciye kurşunlu tehdit
AKP’li başkan yardımcısından tepki çeken açıklama: Bu şehirden gidin
Dağlık Karabağ'dan itiraf gibi açıklama! "Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölü var"