Türkiye ve KKTC'nin gündemine oturan Halil Falyalı suikastına ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün konuştuğu bir polis müdürü cinayetin Falyalı’nın “susturulması” için işlendiğini söyledi.
KRT'de yer alan habere göre Öztürk, bugünkü köşe yazısında 1990'lı yıllarda isimleri adam öldürme, kaçırma, vurma, haraç olaylarına katılan aynı aile mensup 3 kişinin Falyalı cinayetiyle ilgili gözaltına alındığını, bu sayının artacağını söyledi.
'KİMSEYİ ELE VERMEZLER'
“Bir polis müdürüyle konuştum” diyen Öztürk, emniyet mensubunun ifadelerini şöyle aktardı:
Bu suç örgütünün mensuplarından bazıları emniyetten, silahlı kuvvetlerden atılma. Ailenin hepsi de tahsilli. Aralarında doktor olanlar da var. En büyük özellikleri de sorguda konuşmamaları ya da olayı farklı yöne çekecek ifadeler vermeleridir. Yani yaptıklarını söylemezler. O yüzden bazı işler bunlara ihale edilir. Eğer, bu kişilerin eylemi yaptığı belirlenirse, bilin ki kimseyi ele vermezler.
'BUNU SÖYLEDİĞİM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM'
Bu kişiler Kalaşnikof silahları nasıl bulmuş, KKTC'ye nasıl sokmuş belli değil. Ailenin Güneydoğulu olması uzun namlulu silaha ulaşımı kolaylaştırıyor. Şunu biliyorum, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, her yıl önemli sayıda silah yakalardı. Şimdi, toplu silah yakalandığına hiç tanık olmuyoruz. KKTC denilince aklımıza Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, TMT gelir. Rahmetli Rauf Denktaş'ın kızı Ender Hanım'la sohbet ederken, o da “Adada en önemli konu güvenlik oldu. Memlekette kim nedir belli değil. Adeta KKTC, ‘Sorma gir' hanına döndü. Yani, KKTC, güvenlik yönünden eski KKTC değil. Bunu söylediğim için de çok üzgünüm.
Öztürk, yazısında şunları söyledi:
Falyalı dün sırlarıyla birlikte Kumyalı köyünde toprağa verildi. Onun, konuşmadan, sorgulanmadan ölümü bazı kişileri rahatlatmıştır. Belki alacakverecek anlaşmazlığı da vardır ama asıl onun susturulması için bu cinayetin işlendiği göz ardı edilmemeli.
Diyanet, vatandaşı zengin sanıyor! Resmi internet sitesinde satış başlattı, en ucuz ürün bin 200 lira!56 izlenme
THK'nın orman yangını söndürme uçaklarına pahalı diyen Bakanlık, paraları bakın nereye harcamış!68 izlenme
Anıtkabir'de Özgür Özel'e çelenk engeli21 izlenme
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun: "Emekliye bir zam daha gelecek. Belki 11 bin, 12 bin belki daha üstünde bir rakamın açıklanacağını düşünüyorum"42 izlenme
IPA Başkanı açıkladı: İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti!58 izlenme
Rojin Kabaiş soruşturması: Kesin ölüm nedeni netleşmedi, yeni görüntü dosyada33 izlenme
Manisa’da korkutan deprem! İstanbul ve İzmir’de de hissedildi!70 izlenme
Bomba iddia! Diyanet’e bağlı Kuran kurslarında milli bayramlar kutlanmıyor mu?50 izlenme
İzmir’de tarihi gün! Millet İttifakı’ndan gövde gösterisi
Çanakkale’de Atatürk'ün yanında olan emir subayı anlatıyor 'Size ölmeyi emrediyorum' emrini nasıl verdi ?
Türbanlı ateistler yayılıyor !
Yandaş hoca ekonomik kriz dememek için 40 takla atıp lafı yine fuhuşa getirdi