AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentle ilgili vaatlerini açıklamaya devam ediyor.
Yıldırım, Ataşehir ilçesi için vaatlerini açıklarken ilçenin finans merkezi olacağını söyledi.
Ancak, Yıldırım’ın unuttuğu bir konu var. Yapımı devam eden Finans Merkezi zaten Ataşehir Belediyesi sınırları içindeydi. AKP, Meclis’te gece verdiği önergeyle Finans Merkezi’ni CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alıp, AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne devretti.
Nasıl mı?
MECLİS TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
Tarih 7 Eylül 2014.
AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı ile 185 milletvekili, içerisinde öğretmen atamaları ve Soma'da meydana gelen maden kazası ile ilgili değişikliklerinde yer aldığı torba kanun tasarısı için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.
SON ANDA EKLENEN MADDE
Tarih 8 Eylül 2014.
Saat 18.41.
Dönemin Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği 137. Birleşiminin 5. Oturumunda AKP grup başkan vekilleri bir önerge vererek, torba yasada yeni bir madde ihdas edilmesini istedi. Önerilen maddeye göre 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Hakkında Kanunun 1. maddesine ekli (16) sayılı listesinin sekizinci sırasında yer alan "Barbaros" ibaresi "Barbaros Mahallesinin 04 Karayolunun güneyinde kalan kısmı" şeklinde değiştiriliyor.
Buraya kadar olanlar yasama kısmı. Ancak işin altında yatan olay farklı.
FİNANS MERKEZİNİN OLDUĞU MAHALLE CHP’Lİ ATAŞEHİR’DEN AKP’Lİ ÜMRANİYE’YE DEVREDİLDİ
O güne kadar Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve üzerinde Finans Merkezi yükselen Barbaros Mahallesinin önemli bir kısmı, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınarak, AKP’li Ümraniye Belediyesine devredildi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi karara isyan ederek, “rant için mahalleyi çaldılar” diye tepki gösterdi.
Ve tarih 7 Mart 2019.
AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, “Ataşehir’i Finans Merkezi yapacağız” dedi.


.jpg)
https://odatv.com/binaliyildiriminovaadibirgecedenasildegisti08031936.html
Tarlalar boş kaldı çay üreticisi isyan etti: "Türk Lirası pul oldu. Gürcü işçiler bile ülkeye adım atmıyor"65 izlenme
Çakar saltanatı25 izlenme
Alparslan Türkeş'in oğlundan Bahçeli'ye ağır sözler: "Bahçeli’nin Türk düşmanı olduğunu bilirdik bir de..."93 izlenme
Vatandaşların yüzde 90'ı ekonomiden memnun değil!46 izlenme
Flaş iddia! "Merkez Bankası'nın faiz indirimi erken seçim için yapıldı"54 izlenme
Erdoğan'dan AKP'nin oy oranıyla ilgili itiraf gibi sözler38 izlenme
Tarım Orman-İş Genel Başkanı açıkladı ‘İktidar partisinin milletvekilleri Orman misafirhanesini işgal etti, depremzedeler yer arıyor’46 izlenme
Çiftçi ekmeklik buğdayı 5,75 TL olarak görmek istiyor48 izlenme
A Haber'in çirkin provokasyonuna CHP'li Özel'den cevap: Hesabı sorulur
Narin davasında ortalık karıştı: Enes Güran 'hepiniz şok olacaksınız' dedi, Nevzat Bahtiyar çılgına döndü
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’a Ankara ziyaretinde pazarlanan yerler ortaya çıktı!
Seçim için otobüs bileti alan emekli isyan etti: "Buna güç mü dayanır?"