AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentle ilgili vaatlerini açıklamaya devam ediyor.
Yıldırım, Ataşehir ilçesi için vaatlerini açıklarken ilçenin finans merkezi olacağını söyledi.
Ancak, Yıldırım’ın unuttuğu bir konu var. Yapımı devam eden Finans Merkezi zaten Ataşehir Belediyesi sınırları içindeydi. AKP, Meclis’te gece verdiği önergeyle Finans Merkezi’ni CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alıp, AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne devretti.
Nasıl mı?
MECLİS TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
Tarih 7 Eylül 2014.
AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı ile 185 milletvekili, içerisinde öğretmen atamaları ve Soma'da meydana gelen maden kazası ile ilgili değişikliklerinde yer aldığı torba kanun tasarısı için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.
SON ANDA EKLENEN MADDE
Tarih 8 Eylül 2014.
Saat 18.41.
Dönemin Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği 137. Birleşiminin 5. Oturumunda AKP grup başkan vekilleri bir önerge vererek, torba yasada yeni bir madde ihdas edilmesini istedi. Önerilen maddeye göre 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Hakkında Kanunun 1. maddesine ekli (16) sayılı listesinin sekizinci sırasında yer alan "Barbaros" ibaresi "Barbaros Mahallesinin 04 Karayolunun güneyinde kalan kısmı" şeklinde değiştiriliyor.
Buraya kadar olanlar yasama kısmı. Ancak işin altında yatan olay farklı.
FİNANS MERKEZİNİN OLDUĞU MAHALLE CHP’Lİ ATAŞEHİR’DEN AKP’Lİ ÜMRANİYE’YE DEVREDİLDİ
O güne kadar Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve üzerinde Finans Merkezi yükselen Barbaros Mahallesinin önemli bir kısmı, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınarak, AKP’li Ümraniye Belediyesine devredildi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi karara isyan ederek, “rant için mahalleyi çaldılar” diye tepki gösterdi.
Ve tarih 7 Mart 2019.
AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, “Ataşehir’i Finans Merkezi yapacağız” dedi.


.jpg)
https://odatv.com/binaliyildiriminovaadibirgecedenasildegisti08031936.html
Sanatçı Rutkay Aziz: "Özgür Özel'in yapmış olduğu mitingler, kitlelerin mitingleri kucaklaması umudumu çoğaltıyor"11 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin tarih verip konuştu: "İl binasına geleceğim"17 izlenme
Belediyenin kasasındaki 7 milyon TL kayıp!179 izlenme
Türk bayrağını ayaklar altına aldılar! "Kılıçdaroğlu seccadeye bastı" diyenler buna ne diyecek?32 izlenme
Hakan Ural Milli Piyango'ya önce salladı, şirket sahibinin patronu olduğunu öğrenince anında kıvırdı! '10 tane almak lazım, alalım. Her şeyi de sorgulamayalım'196 izlenme
Belkıs Akkale'den Halk TV'ye karartma tepkisi: Saray'a gidemem, ben halkın sanatçısıyım91 izlenme
Sosyal medyayı sallayan konuşma 'Millet uzaya çıkıyor biz daha Muratgilin damından atlayamadık !'172 izlenme
Belediyede damat saltanatı iddiası!196 izlenme