AKP hükümetinin Erdoğan öncülüğünde yürürlüğe koyduğu Nas ekonomisi sonucunda yurttaşların büyük bir çoğunluğu kurumların kendilerine verdiği destekler ile ayakta durmaya çalışıyor. Temel insani haklardan birisi olan ulaşım dahi artık yurttaşı zorlar hale geldi.
Yurttaşların geçim kaygısı zirveye çıkmışken hükümet söz gelimi kamuda tasarruf belgesi yayınlamış ve devlet kurumlarının da tasarruf ekonomisine geçtiğini canlı yayınlar vasıtası ile duyurmuştu. Ancak ortaya çıkan rakamlar aksini gösteriyor.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, AKP iktidarlarında tartışma yaratan yurtdışı görevlendirmeleri kapsamında kullanılan kaynağın büyüklüğü dudak uçuklattı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verileri, yurtdışına yönelik geçici görevlendirmeler kapsamında 20222024 döneminde 4 milyar 630 milyon 289 bin TL’lik yolluk ödemesi yapıldığını ortaya çıkardı.
Yurtdışına görevli giden kamu çalışanları için yapılan yeme, içme ve konaklama harcamalarını kapsayan yolluk giderleri, yıllara göre şu şekilde:
Milyonların harcandığı o yurtdışı gezilerinden bazıları şu şekilde:
Kaynak:Birgün
Finlandiya ve İsveç’in NATO Başvurusundaki Detay Gözlerden Kaçmadı40 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Sözümüzü yerine getirdik29 izlenme
Fatih Terim cephesinden iddialara yanıt: Fondan haberi yokmuş!38 izlenme
İğrenç olay! Ukrayna’daki savaştan kaçtı, Almanya’da toplu tecavüze uğradı!50 izlenme
AKP’nin Avrasya Tüneli oyunu! Vatandaştan yüzde 10 fazla para aldı!147 izlenme
Ersan Şen ile İsmail Saymaz canlı yayında birbirine girdi: "Saygısızlığı sürdürürseniz benden ağır cevap alırsınız"45 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan eleştirilerin ardından canlı yayında tepki çeken bağış talebi!94 izlenme
Kara delik büyüyor: Şehir hastaneleri için 83,7 milyar lira bütçe isteniyor28 izlenme