Gümrük Müşaviri 53 yaşındaki Mehmet Salih Sarı’ya 5 yıl önceki Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma açıldı.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Zehra Özdilek’in haberine göre; “6 ay süre ile konutu terk etmeme” şeklinde hakkında adli kontrol kararı verilen 4 çocuk babası Sarı, “5 yıl önceki paylaşımlarımı bugün karşıma çıkarmışlar. Sadece Cumhurbaşkanını eleştiren bir yazıyı beğenip paylaşmıştım.Yani hakaret içerdiği iddia edilen yazı benim değil. Yaptığım paylaşımların hakaret olduğunu düşünmüyorum. Durum tespitidir” dedi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavclığı tarafından soruşturma kapsamında 24 Eylül’de ifadesi alınan Mehmet Salih Sarı’ya, Bakırköy 7. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla 6 ay boyunca elektronik kelepçe takılarak konutu terk etmeme cezası verildi. Savcılık ifadesinde Facebook’ta Cumhurbaşkanı ile ilgili paylaşımların kendine ait olduğunu ifade eden Sarı, “Hâlâ da yapmış olduğum paylaşımın arkasındayım. Şu anda toplum yozlaşmış durumda. İnsanlara yalnızca sistem tarafından maddi eğitim verilmektedir. Ahlak namına bir eğitim yoktur” dedi. Sarı, Bakırköy 7. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde ise “Bu pandemi süresince zaten işsiz bir babayım. 4 çocuğum var ve en büyüğü 19 yaşında. Ayrıca gümrük rejimine muhalefetten dolayı Silivri Açık Cezaevi’nde yatmakta olan bir mahkûmum, pandemiden dolayı izinli bulunmaktayım. Yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Ülkenin geleceğini emperyalizmin ellerine bırakan bütün iktidarlardan şikâyetçiyim. Bu haksız cezanın kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.
Yaptığı paylaşımlar ile ilgili konuşan Sarı, “Ben hep iktidarın eksik gördüğüm yanlarını eleştiren bir insanım. Ben ‘dünyanın en ahlaksız toplumuyuz’ demişim. Diğeri de Erdoğan’ın kendi ailesine ve çevresine sağladığı ekonomik yararlardan dolayı bu insanın günah işlediğini yazmışım. Savcıya da söyledim. Evet, biz en ahlaksız toplumlardan biriyiz. Elazığ’da deprem oldu kiralar tavan yaptı ev fiyatları yükseldi. İnsan insanın çaresizliğinden faydalanır mı? Ama bizim toplumumuz fırsatını bulunca faydalanmaya çalışıyor. 50 kuruşluk maskenin tanesi 5 liraya çıkmıştı. Toplum çürüyor ve herkes bunu da izliyor” dedi.
https://tele1.com.tr/5yiloncepaylastibugunerdoganahakarettensorusturmaacildi246647/
AKP'li Mücahit Birinci skandal paylaşım yapmıştı: Özür yerine devamı geldi!31 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 4.9'luk deprem Bursa'da da hissedildi15 izlenme
Emniyet "Toplumsal Olaylarda" TSK'nın silahlarını kullanabilecek!118 izlenme
Fatih camii'nin elektrikleri kesildi, aboneliği de iptal edildi!115 izlenme
Ulusal bağımsızlığın ilk adımı Amasya Genelgesi'nin 104. yılı: Çağdaşlığa giden yol açıldı37 izlenme
Bir tekstil şirketi daha kapısına kilit vurdu!23 izlenme
Timur Soykan'ın ailesi sokak ortasında saldırıya uğradı! Saldırganlar gözaltına alınmadı37 izlenme
Türkiye'nin en borçlusu olan AKP'li belediye 15 Temmuz anmasına 705 bin lira harcadı!42 izlenme