CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM’ye sunulan ek bütçede, bu yıl faiz ödemeleri için ayrılan 240 milyar liranın üzerine 89 milyar lira daha eklenerek rekor kırıldığını, “Tek kuruş maliyeti olmayacak” denen Kur Korumalı Mevduat (KKM) için de 40 milyar lira ödenek ayrıldığını belirtti. Öztrak, “Milletimizi perişan etme pahasına yandaşların, beslemelerin, oligarkların arşa çıkmış borçlarını enflasyon canavarına yedirerek eritmeye çalışanlar, şimdi ilave harcama yapabilmek için TBMM’nin kapısını çalıp yetki istiyor. Ek bütçede, faiz lobilerinin daha da ihya edilmesi unutulmamış. Bu yıl faiz ödemesi için alınan 240,4 milyar lira ödeneğe 89,4 milyar lira ilave ediliyor. Bu bir rekor” değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzası ile dün TBMM Başkanlığı’na sunulan ek bütçeye ilişkin kanun teklifini değerlendirdi. Öztrak, sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Mızrak çuvala sığmıyor. 2022 bütçesinin ömrü 6 ay bile sürmedi. ‘Faiz sebep, enflasyon netice’ diyerek döviz kurunu ve enflasyonu arşa çıkaranlar, şimdi çıkmış hiç sıkılmadan ‘enflasyon sebep, tutmayan bütçe netice’ diyor. Enflasyon canavarını bilerek, isteyerek uyandırıp Türkiye’yi enflasyon liginde şampiyonlar ligine sokanlar, Ek Bütçe Kanunu’na bahane yazarken bari sebebi oldukları bu yıkım için milletten bir özür dileseydi.
Milletimizi perişan etme pahasına yandaşların, beslemelerin, oligarkların arşa çıkmış borçlarını enflasyon canavarına yedirerek eritmeye çalışanlar, şimdi ilave harcama yapabilmek için TBMM’nin kapısını çalıp yetki istiyor. Bütçe, bir hükümetin ekonomik tercihlerini gösterir. Bunların tercihi millet değil, yandaş ve faiz lobileri. Ek bütçede, faiz lobilerinin daha da ihya edilmesi unutulmamış. Bu yıl faiz ödemesi için alınan 240,4 milyar lira ödeneğe 89,4 milyar lira ilave ediliyor. Bu bir rekor.
Hazine ve Maliye Bakanı’nda hiç sıkılma yok. Bakan, ‘KKM’nin Hazine’ye tek kuruş maliyeti olmayacak’ diyordu. Ama bütçe kanununda olmayan ödenek tertibinden, KKM için şu ana kadar 21 milyar TL ödeme yaptılar. Şimdi de KKM için ek bütçeye 40 milyar TL ödenek koymuşlar. Bu haliyle yılın geri kalanında KKM için sınırlı bir ödenek kalıyor. Döviz kuru alıp başını giderken bunun tutması çok zor.
Döviz kurunu bu saçma sapan politikalarla nasıl tutacaksınız? Anlaşılan ya faizleri artıracaksınız ya da erken seçim kararı alacaksınız. Getirilen ek bütçe, Türkiye ekonomisinin yönetilmediğini, savrulduğunu açıkça göstermiştir. AK Parti ve Cumhur İttifakı, artık bütçe bile yapamaz hale gelmiştir. Yapılması gereken bellidir; milletin hakemliğine başvurmak. Emanetin ehline teslimini sağlamak.”
halktv.com.tr
Böyle mi tasarruf yapılıyor? Devletin paraları işte böyle boşa gidiyor!34 izlenme
CHP’den Erdoğan’a İBB yanıtı35 izlenme
İşsizlik çığ gibi: Kayıt dışı çalışan yabancılar, vatandaşın cebini vurdu!48 izlenme
Gençler seçilmişi seçti22 izlenme
Çocuklar ilahi okurken, Menzil şeyhinin eteklerini böyle öptüler !256 izlenme
Merkez Bankası Başkanı doğalgaz ve elektrik zammını ağzından kaçırdı44 izlenme
İstanbul'da kar alarmı! Tüm okullar yarın tatil edildi45 izlenme
Almanya’dan Türkiye’ye dönen çift pişman oldu: “Kendimizi kandırmışız. Biz Almanya’da 30 yıldır ekmeğe zam geldiğini görmedik. Burada yaşayan insanlara acıyorum”37 izlenme
Türkiye menşeli fıstık kremasında salmonella alarmı: ABD'de ürünler geri çağrılıyor
Milas'ta alevler bir mahalleye daha sıçradı, tahliyeler başladı!
YSK, AKP'nin başvurusunu reddetti!
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: 23.496 yeni vaka tespit edildi, 20.004 kişi sağlığına kavuşurken, 283 kişi hayatını kaybetti!