Prof. Bilgin başkanlığındaki toplantılarda, EYT'liler için alternatifli öneriler ve maliyetler hesaplandı. Ancak Hazine Maliye Bakanlığı, bütçeye aşırı yük getireceği gerekçesiyle, EYT'liler konusunda adım atılmasının şimdilik mümkün olmadığı kararını verdi.
2020 bütçesine bu konuda ödenek konulmazken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay “Bütçe rakamları büyüdü ve trilyonu geçti ama bu bütçenin içinde EYT'liler yine yok. Enflasyona ezilen memur, işçi, traktörüne haciz gelen çiftçi, yurt bulamayan öğrenciler, işsiz gençlerimiz için de bir önlem yok. Trilyonluk bütçede halka düşen vergi ve zam” dedi.
HANİ SORUN ÇÖZÜLECEKTİ?
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da, “Çözüm üretildi ancak bakanlık reddetti. Hani emeklilikte yaşa takılanlar sorunu ortadan kalkacaktı?” diye sordu. Ayhan Barut, TBMM'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ekonomik ve siyasi krizle boğuşan ve emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız var. Kangrene dönüşen bu sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Vedat Bilgin'i görevlendirdi ve sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurdu. Dört gözle bu çalışmayı beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda olumlu yanıt vermedi. Verdikleri sözleri unutuyorlar. Hani emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Biz milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/eytdemagduriyetgiderilmiyorh17078.html
Nurcular, Said-i Nursi'nin 'Allah'la konuştuğunu' söyleyip peygamber ilan ettiler !1136 izlenme
Muharrem İnce 31 Mart’ta önce söylemişti '31 Mart'a kadar indirim, 31 Mart'tan sonra bindirim başlayacak !'203 izlenme
Ankara'da belediye meclis üyesi AKP'den 'liyakat ve vefadan uzaklaşıldı' diyerek istifa etti!70 izlenme
Corona virüsü verileri açıklandı: Hasta sayısı 347.493’e, can kaybı 9.296’ya yükseldi!77 izlenme
Kriz yok diyorlar: Tablo bu...79 izlenme
Bakan Akar, 'Nah alırsın' demişti: Meclis tutanağında sansür32 izlenme
Zonguldak’ta 2 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! Hayati tehlikesi var42 izlenme
Antalya Barosu Başkanı Balkan’dan Metin Feyzioğlu’na: Basit bir yalancısınız154 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekim ve Kasım aylarında tamamlanan konutları depremzedelere teslim edeceğiz
Türkiye, Avrupa’da elektrik zammında 'birinci' sırada!
Narin Güran cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı: "Nevzat'ı cezaevinde hallederler"
"Başı açık kız görünce sinirleniyorum"