İktidar, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde yeni bir adım için hazırlıklara başladı.
PKK’lı teröristlerin, Irak’taki ören yerinde silah yakma şovu sonrası DEM Parti İmralı Heyeti teröristbaşı Apo ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü.
Süreçte yaşanacakların ele alındığı görüşmelerin ayrıntıları belli oldu.
1 Eylül’de yeni adli yılın açılması ve TBMM’de yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte ilk etapta ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ni düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 314. Maddesi ile ‘terör örgütü propagandasını düzenleyen’ Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2 sevk maddelerinde revizyona gidilebileceği öğrenildi.
Belli tarihe kadar işlenmiş olan suçların ve kesinleşmiş mahkumiyet kararlarının infazlarının durdurulmasına yönelik köklü değişiklikler yapılacağı bildirildi.
Etkin pişmanlığı düzenleyen TCK’nın 221. Maddesi’nin kapsamının daha da genişletilebileceği ifade edildi.
Söz konusu maddede, “Bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin kendiliğinden örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirenler hakkında cezaya hükmolunmaz” ibaresi yer alıyor. Buna suça bulaşanların da dahil edilerek kapsamının genişletilmesi ve belli oranlarda ceza indirimine gidilmesine yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.
Olası değişiklikten, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı Yargıtay’ca onandığı için firari olan 1500 kişinin yararlanacağı öngörüldü. Bunlar arasında kapatılan DTP, BDP, HDP yöneticileri yer alıyor. Bu kişilerin Irak’ın kuzeyinde ve Avrupa’da yaşadıkları belirlendi. Ayrıca eyleme katılmayan PKK’lılar da gelecek.
Silahlı teröristler de kapsama alınacak!
Gündemde “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçunu düzenleyen TCK’nın 302. Maddesi ile “Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak ve bağımsız bir Kürdistan devleti kurmak için vahim nitelikte silahlı eylemlerde bulunmak” suçunu düzenleyen 765 sayılı eski TCK’daki 125. Madde de var. Bunlarda da değişiklikler yapılması planlanıyor.
Bu değişiklikler gerçekleşirse silahlı teröristlerin de geri dönüşlerinin sağlanmasının önü açılmış olacak.
Sözcü
İsrail'in vurduğu Tebriz Havalimanı'ndan görüntüler41 izlenme
Görülmemiş akaryakıt indirim beklentisi! Duyan araç sahipleri istasyonlara akın ediyor.28 izlenme
Atatürk'e hakaret eden okul müdürü Meclis gündeminde! CHP'li Tezcan Bakan Tekin'e seslendi17 izlenme
MHP’de DEM’le ittifak istifaları12 izlenme
CHP'den dolardaki artışa ilişkin ilk açıklama! "Sorumlusu Erdoğan'dır"71 izlenme
Narin cinayetinde yeni gelişme: Önce Narin’i gömdü sonra baldızında çay içti25 izlenme
Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandı26 izlenme
Narin'in köyünü karıştıran damat adayı da gözaltına alınmış: "Nevzat'ı tanırım iyi adamdır"93 izlenme
Çarşamba günü 50 ile kar geliyor: İşte kar beklenen şehirler
Aynı okuldan mezun Türkler zar zor üniversiteye girerken Suriyeliler tıp fakültesini kazandı! Türklerin puanı açıklandı, Suriyelilerin puanları açıklanmadı!
Timur Soykan serbest bırakıldı
3 milyar dolarlık projenin %51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?