CHP Parti Meclisi Üyesi Mahmet Alkım Denizaslanı'nın iddasına göre, Muğla'da Cuhmurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının düzenlenen protestolara katılan 5 öğrenci KYK yurtlarından zorla çıkarıldı.
Öğrencilerin çarşamba gününe kadar yurtlarına geri alınmaması halinde Bodrum'dan Menteşe'ye yürüyüş başlatacağını açıklayan Denizaslanı, her ilçedeki tabelalara da “Öğrenciler tarafından sınıfta kaldınız Vali Bey” yazısını yazacağını söyledi.
Sınırsızlık Meydanı’nda Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl ve partililer ile birlikte basın açıklaması yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Denizaslanı şunları söyledi:
“Şehrimize diğer illerden misafir gelen arkadaşlarımız var. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde okul okuyorlar. Ailelerinin alın teriyle, zar zor kazanarak, kıt kanaat geçindirerek ceplerinden verdikleri paralarla okul okumaya çalışıyorlar.
Bu çocuklar, Ekrem Abilerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş başkanına sahip çıkmak istedikleri için bu eylemlere katıldılar ve bu eylemlerde herhangi bir taşkınlık yapmadılar. Polis abilerine saldırmadılar, devlet malına zarar vermediler, Cumhurbaşkanına hakaret etmediler.
Bu çocuklar en temel hakkı olan eylem hakkını kullandılar. Peki, sonra ne oldu? Bu çocuklar aranarak şu söylendi, "İfadeye çağırıldınız. Ya bu yurtlardan kendi isteğinizle ayrılırsınız ya da biz hakkınızda idari işlem başlatırız’ Bu çocuklar yurtlarından koparılmak zorunda kalındı”
Öğrenciler yurtlarına iade edilmediği takdirde yürüyüş yapacağını belirten Denizaslanı Muğla Valisi İdris Akbıyık'a şu sözelerde seslendi:
“Cumhuriyet Halk Partisi'nin en üst kurumunda olan bir Parti Meclis Üyesi olarak size buradan söylüyorum, Çarşamba gününe kadar bu arkadaşlarımızı yurtlarına, evlerine iade etmezseniz, Bodrum'dan başlayarak tek başıma da olsa Muğla'ya bir yürüyüş düzenleyeceğim. Gittiğim her ilçede, ilçelerin tabelalarına, ‘Öğrencilerden sıfır aldınız Vali Bey’ diye yazmayan namert olsun.”
"Sizi son bir kez daha uyarıyorum, AK Parti'nin değil, milletin valisi, milletin kaymakamı olun. Bu çocuklara sahip çıkın. Eğer çıkmazsanız, biz bundan sonra salonlarda 10 maddelik bildiri yayınlayıp dağıtmayacağız. Eylem yapacağız, hakkımızı savunacağız. Hiçbir genç kardeşimizi size de bu zulme de feda etmeyeceğiz. Vali Bey’e Çarşamba gününe kadar mühlet veriyorum.
Bu çocuklara mobbing uyguladınız. Ben yarın Ankara'ya gideceğim. Eğer bu çocuklar Çarşamba gününe kadar yurtlarına döndürülmezlerse, Çarşamba günü Yokuşbaşı’ndan yürümeye başlayacağım. Muğla'ya kadar yürüyeceğim. Hiçbir güç de önümde duramaz”
Akşener: "İmamoğlu ve Yavaş'ın elini kaldırıp seçim startını vermek görevi Sayın Kılıçdaroğlu'nundur"57 izlenme
MHP’li Feti Yıldız’a tepki gösteren işçi fabrikadan atıldı!51 izlenme
CHP'li Engin Altay ‘329 kayıp başvurusu var, sahillerden ceset toplanıyor, bunu Türkiye’nin bilmesi lazım’134 izlenme
Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta anlattığı tarihi maçın perde arkası gün yüzüne çıkıyor69 izlenme
Aynı müteahhide özel davetle bir ay içinde iki dev ihale!66 izlenme
İspark'ın zararını Sayıştay buldu! İşte şoke eden zarar kalemleri...165 izlenme
İBB iddianamesi: Beylikdüzü rüşvet iddiaları dosyasında rakamlar tutmadı24 izlenme
Erdoğan, MHP’nin onayı olmadan adım bile atamaz!256 izlenme
Coronada haftalık tablo açıklandı: Vaka sayısında büyük artış!
Oğlunun şehit haberini aldığı sıradaki bakışlarıyla hafızalarda yer eden baba hayatını kaybetti...
AKP’li belediye ihaleyi iptal etti, 2 kat farkla aynı firmaya verdi!
Dava dördüncü gününde... Sinan Ateş'in annesi anlatırken fenalaştı: 'Bahçeli'ye söyle' dedim...