Türkiye’nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran anne Eylem Tok‘un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Tok 11 Eylül günü saat 14.15’te yargıç karşısına çıkacak.
‘ABD’NİN ARAŞTIRACAĞI HUSUS KALMADI’
Tarihin belli olmasının ardından Acı ailesinin avukatı Hacı Orhan, Gerçek Gündem’e konuştu. Avukat Orhan, “Herkes bu davadan bir karar bekliyor. ABD bu duruşmada iade edilip iade edilmeyeceğine karar verecek. 11 Eylül’deki duruşmada ABD mahkemesinin araştıracağı bir husus kalmamıştır. ABD’nin istediği tüm belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ABD’ye gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Dosyaya sonradan eklenen bir husus var” diyen Orhan, “Olay yerinden alınan telefonlar yağma suçunu oluşturuyor. Bu yargılamanın bir an önce bitmesi için iadelerini bekliyoruz. İade edilmezlerse yargılama ABD’de devam eder. ABD yaşayan vatandaşlarımız bizlere mesaj atıyor, ‘Bırakın ABD’de yargılansınlar. Cezalar burada daha ağır’ diye. Her şeye rağmen bizler iade edilmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Gerçek Gündem
Hizbullah'ın vakfı okullara sızmak istiyor: Bilgi yarışması için okullara talimat47 izlenme
Yılmaz Özdil: Sedat Peker bu konuda kesinlikle haklı!75 izlenme
Müdür yardımcısından eylem yapan öğrenciye küstah sözler! "Bu okul sana acıdığı için sen hâlâ bu okuldasın, sokakta kalma diye biliyorsun değil mi?"47 izlenme
Asıl kamu zararı bunlar35 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, güncel tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.613'e, vaka sayısı da 226.100'e yükseldi!82 izlenme
Gezi Davası'nda AKP ve FETÖ izleri: Savcı kaçtı, emniyet müdürü tutuklandı!57 izlenme
1 milyon vatandaşın 1,1 trilyon lirası kilitli kaldı15 izlenme
Kayseri’de Suriyeliler Suriye'ye dönmeye başladı, 'dönüşler durdurulsun' diye valilikten açıklama istendi48 izlenme
Merkez Bankası dolara bu şekilde müdahale ediyor olabilir mi ?
Seçimden bir hafta önce ‘tanıdık’ firmaya ihale vermişler!
79 yaşındaki kanser hastası TEMA gönüllüsüne NATO öncesi terör gözaltısı
AKP döneminde Fatih'in İstanbul’u fetheden askerlerinin adlarının tek tek silindiği ortaya çıktı!