Bakliyat ürünlerinde fiyat artışı ortalama enflasyona yakın düzeyde seyrediyor. Bazı zincir marketlerde 5 kilogram sıvı yağ yılbaşında 170 liradan 195 liraya yükselmiş durumda. 2,5 kilogram pilavlık bulgur 45 liradan 47 liraya, nohut 97 liradan 117 liraya, 30’lu yumurta 105 liradan 110 liraya ve 830 gram salça 33 liradan 38 liraya sınırlı bir artış kaydetti.
Et ve süt ürünlerinde ise yüksek artışlar dikkat çekiyor. Bazı marketlerde 400 gram dana kuşbaşı fiyatı 8 ayda yüzde 91 artışla 115 liradan 220 liraya çıktı. 400 gram kıyma yüzde 81 zamlanarak 110 liradan 200 liraya ulaştı. Bir markanın yarım yağlı 1 litre süt 22 liradan 28 liraya, beyaz peynirin kilogramı 140 liradan 165 liraya, yoğurdun kilosu ise 35 liradan 45 liraya çıktı.
Kaynak: Yenişafak
Tele1
Bakanların uçak sefası! Sel felaketinin yaşandığı Rize'ye 3 uçakla gittiler!48 izlenme
Emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Ankara kulisleri hareketlendi, Cem Küçük rakam verdi16 izlenme
Durmak yok satmaya devam! AKP, kamu mallarının özelleştirilmeye devam ediyor!46 izlenme
Barış Terkoğlu siyasi yasak isteyen savcıya meydan okudu: "Zekeriya Öz’le de böyle mücadele ettim sizinle de böyle mücadele edeceğim"27 izlenme
Deprem bölgesinde görevliydi, komiser yardımcısının çantasından çıkanlar hayrete düşürdü61 izlenme
Şule Çet cinayetinde skandal karara skandal paylaşım: "Herkese inat hoşbuldum canım"15 izlenme
Bir facia mı gerekiyordu? Üçü çocuk altı kişinin öldüğü fabrikanın komşusu mühürlendi ama 40 ay sonra7 izlenme
Kızılay, şirket kurmadan önce de depodaki çadırları satmış36 izlenme