Canan Coşkun’un Medyascope’da yer alan haberine göre, TBB’nin Yönetim Kurulu 10 kişiden oluşuyor. Baroların Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak törene katılmama kararı almasının ardından 22 Ağustos’ta TTB’nin internet sitesinde yönetim kurulunun 73 oy çokluğu ile Adli Yıl Açılış törenine katılma kararı aldığına ilişkin bir duyuru yayımlandı.
Ancak karara muhalefet eden Filiz Saraç, Asude Şenol ve Hüseyin Özbek’in muhalefet şerhleri kamuoyu ile paylaşılmadı. TBB Yönetim Kurulu’nda yer alan ve karara muhalefet etmeyen Ahmet Şakir Uzun, Ali Elibol ve Eyyüp Sabri Çepik de törene katılmayacağını bildirdi. Eyyüp Sabri Çepik özel bir nedenle katılamayacağını, Ahmet Şakir Uzun ise Samsun’da olacağı için gidemeyeceğini belirtti.
Avukat Ali Elibol törene gitmeme kararıyla ilgili şunları söyledi:
“Yargıtay Kanunu’nun adli yılın açılışını düzenleyen 59’uncu maddesi Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 10 Mayıs 2014’teki kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşması nedeniyle iptal edildi. Biz de alternatif adli yıl açılış törenini Türkiye Barolar Birliği’nde yaptık. Bu yıl düzenlenecek törene davet edilince Metin Feyzioğlu’nun gidip konuşması gerektiğini, demokrasi ve hukuk daralmalarını muhataplarının gözünün içine bakarak konuşması gerektiğini söyledim. Metin Feyzioğlu oraya avukatları temsilen gitmiyor. Türkiye Barolar Birliği bir amir değil, çatı kuruluştur. Ben törene gitmeyeceğim çünkü adli yıl açılışının yürütmenin merkezinde yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Baroların Beştepe’ye gitmeme kararını da doğru buluyorum.”
NE OLMUŞTU?
Yargıtay 1’inci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 2 Eylül’de yapılacak adli yıl açılış töreni için TBB ve 79 baro başkanlığına davetiye gönderdi. Bunun üzerine 51 baro birbiri ardına açıklama yayınlayarak törene katılmayacağını duyurdu. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise 17 Ağustos’ta yaptığı açıklamada törene katılacağını ve konuşma yapacağını söyledi.
Baroların Yargıtay'ın davetini reddetmesine ilişkin açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiyenin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. Feyzioğlu’nun törene katılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken yaklaşık 20 Yargıtay üyesinin de törene katılmama kararı aldığı ortaya çıktı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/metinfeyzioglunabuyuksokh12201.html
İller Bankası'ndan 4 ilde parsel parsel satış!70 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları soran CHP İlçe Başkan Yardımcısı'nın dükkânı, zabıtalar tarafından basıldı!65 izlenme
Özgür Özel vatandaşın 'yeni parti' çağrısına yanıt verdi! Kastamonu'yu karış karış gezdi19 izlenme
UEFA'dan skandal ‘asker selamı’ kararı!130 izlenme
AKP’li başkan 25 milyonluk ihaleyi şirketine verdi34 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde kullanılan iki araç cinayetten sonra Ülkü Ocakları’nın önünde çekilen fotoğrafta görüldü32 izlenme
Yeni Akit'ten tacize uğrayan kadınlar için iğrenç başlık34 izlenme
Taş ocağına karşı çıkan muhtarı döverken bağırdılar: "Cumhurbaşkanı da gelse bize kimse bir şey yapamaz"29 izlenme