Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnafa 1000 lira hibe ve 500 ile 750 lira arasında değişen kira desteği sunacaklarını açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı bu desteğin kahveci esnafının yaralarını sarmadığını ifade eden Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, “Kapalı olan esnaf gündemde değil açık olan esnaf gündemde. Tabi ki hepsine yardım edilsin ama önce kapalı olan esnafımıza edilsin” dedi.
Güven kahveci esnafının evine para götüremediğini kaydederek, daha önce esnafa verilen kredilerin ödeme dönemi geldiğini ve esnafın bunu ödeyemediğini bildirdi. Güven, “Krediyi ertelemenizi rica etmiştik, bunu ödeyemiyoruz. 750 lira para yardımı verseniz ne olur, vermeseniz ne olur?” diye tepki gösterdi.
Güven bir kahvehane dükkanı kirasını 2 bin liradan aşağı olmadığını ifade ederek, “Yarım elma gönül alma. Biz bir şey demiyoruz, veriyorsunuz ama 4 gündür genelge gelmedi. Hangi şartlarda bu ödenecek. Basit usulü getirdiğiniz, zaten kahveci esnafı basit usul değil. Bunları da göz önünde bulundurarak, yeniden yapılandırma yaparsanız seviniriz” diye konuştu.
Güven kahveci esnafının hep Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu ancak “Açız” dediği zaman dalga geçildiğini vurgulayarak, “Geçen gün Engin Altay ‘Esnaf aç’ diyor, AK Partili Tin de ‘Eğer boğazınızdan ekmek giriyorsa, aç değilsiniz’ diyor. Böyle vekiller Meclis’te olduğu mühletçe bugün de yarın da perişan oluruz” görüşünü dile getirdi.
MHP’li vekilden seçim ittifakı yaptıkları AKP’ye sert eleştiri
'Yenidoğan Çetesi' sanıklarının reddi hakim talebine ret
Sayıştay raporuyla ortaya çıktı! AKP'li belediyenin usulsüzlükleri bir bir belgelendi!
Ülkenin en zeki çocukları yurtsuz yuvasız kaldı
AKP’li il başkanı ‘kumpas’ diyerek istifa etmişti: Ses kaydındaki kadın gözaltına alındı
Deniz Zeyrek'ten butlancılara:"CHP'nin önünde güya Özgür Özel tarafını rezil etmeye çalışıyorsunuz ama Özkan Yalım'ı siz bulup getirmişsiniz, farkında değilsiniz"
İzmirli teyze, yüksek sesle yayın yapan AKP otobüsüne balkondan saksı attı ! Olay karakolda bitti
Görüntüler Antalya'nın en güzel sahillerinden biri olan Konyaaltı'ndan... Suriyeli sığınmacılar gruplar halinde Suriye bayrağı açıp denize girdi
İstanbul Müftülüğü'nün düzenlediği Enderun Teravihi namazında, vatandaşla RTE arasına bariyer kondu !
Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin doktoru konuştu: "Bezini açalım bir dedik. Kanımız dondu, şok olduk!"
Dolarda artış hızlandı
Bir ülke bunu tartışıyor... Türkiye'den dönenler pozitif çıkıyor!
İtalya'da 4 Eczacıbaşı çalışanının hayatını kaybettiği helikopter kazasının sır perdesi aralanacak mı?
İYİ Parti, CHP ve MHP ittifak yaptı AKP'nin talebi reddedildi "Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız!"