CIA’de 1990-2004 yılları arasında görev yapan ve kurumun direktör yardımcısının icra asistanlığını yürüten John Kiriakou, Washington’ın gizli diplomasisini deşifre etti.

Kiriakou, İsrail’in İran’ı bombalatma arzusunun yeni olmadığını ancak ilk kez bir ABD Başkanı’nın bu "tehlikeli" talebe "Evet" dediğini vurguladı:
"CIA’de bulunduğum tüm yıllar boyunca şunu söyleyebilirim ki; İsrail başbakanı kim olursa olsun, Washington’a her geldiğinde, koltukta hangi başkan oturursa otursun tek bir şey dediler: 'Lütfen İran’ı bombalamamıza yardım edin.' Ve bu başkana (Trump) kadar tüm başkanlar her zaman 'Hayır' dedi."

Kiriakou, Başkan Trump’ın bu kararı alırken Benjamin Netanyahu tarafından manipüle edildiğini savundu.
Eski CIA yetkilisine göre ABD, en başından beri kendisine ait olmayan bir savaşın içine çekildi:
"Bence Başkan Trump, Benjamin Netanyahu tarafından kandırıldı (duped). Şimdi en başından beri bizim olmayan ve asla kazanamayacağımız bir savaşın içindeyiz."

Irak Savaşı sırasında devletin en üst kademelerinde görev yapan Kiriakou, ABD’nin dış müdahale tarihindeki en büyük hatasını hatırlattı: Çıkış stratejisi eksikliği. Hükümetleri devirmenin askeri olarak kolay olduğunu ancak sonrasının bir bataklığa dönüştüğünü belirten Kiriakou, şu uyarda bulundu:
"Saldırmak kolaydır, bir hükümeti devirmek kolaydır. Ama sonra ne yaparsınız? İşte zor olan kısım bu ve bizim hiçbir zaman bir çıkış stratejimiz (exit strategy) olmadı."
"Bu haberde yer alan görüşler, Eski CIA ajanı ve Irak Savaşı döneminin üst düzey ismi John Kiriakou'nun kişisel analizleridir."
Sözcü
Burhan Kuzu’dan “Zindaşti” açıklaması
Bahisten ceza alan futbolcuya MHP'li vekil kol kanat gerdi
Reel sektörün borcu 12,6 trilyona ulaştı
Otobüs şoförü, otoyol ve köprü zamlarına isyan etti: "Bu yolcunun sırtından çıkacak. Otobüsçü bitti. 20 liradan 150 lira olur mu ya! Allah yardım etsin"
Suriye'de yol yapıyoruz!
Maden şirketi Fırat Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı ve çevresel bir kirlilik olmadığını iddia etti
İmamoğlu'ndan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasına tepki: "İstanbul'da 3 kez yenen bu birliktelik onun canını yaktı"
Akşener’e Üsküdar’da belediye engeli!
Ukrayna'nın işgal edilmesinden sonra dünyaca ünlü markalar kepenk kapatmaya başladı