CIA’de 19902004 yılları arasında görev yapan ve kurumun direktör yardımcısının icra asistanlığını yürüten John Kiriakou, Washington’ın gizli diplomasisini deşifre etti.

Kiriakou, İsrail’in İran’ı bombalatma arzusunun yeni olmadığını ancak ilk kez bir ABD Başkanı’nın bu "tehlikeli" talebe "Evet" dediğini vurguladı:
"CIA’de bulunduğum tüm yıllar boyunca şunu söyleyebilirim ki; İsrail başbakanı kim olursa olsun, Washington’a her geldiğinde, koltukta hangi başkan oturursa otursun tek bir şey dediler: 'Lütfen İran’ı bombalamamıza yardım edin.' Ve bu başkana (Trump) kadar tüm başkanlar her zaman 'Hayır' dedi."

Kiriakou, Başkan Trump’ın bu kararı alırken Benjamin Netanyahu tarafından manipüle edildiğini savundu.
Eski CIA yetkilisine göre ABD, en başından beri kendisine ait olmayan bir savaşın içine çekildi:
"Bence Başkan Trump, Benjamin Netanyahu tarafından kandırıldı (duped). Şimdi en başından beri bizim olmayan ve asla kazanamayacağımız bir savaşın içindeyiz."

Irak Savaşı sırasında devletin en üst kademelerinde görev yapan Kiriakou, ABD’nin dış müdahale tarihindeki en büyük hatasını hatırlattı: Çıkış stratejisi eksikliği. Hükümetleri devirmenin askeri olarak kolay olduğunu ancak sonrasının bir bataklığa dönüştüğünü belirten Kiriakou, şu uyarda bulundu:
"Saldırmak kolaydır, bir hükümeti devirmek kolaydır. Ama sonra ne yaparsınız? İşte zor olan kısım bu ve bizim hiçbir zaman bir çıkış stratejimiz (exit strategy) olmadı."
"Bu haberde yer alan görüşler, Eski CIA ajanı ve Irak Savaşı döneminin üst düzey ismi John Kiriakou'nun kişisel analizleridir."
Sözcü
Göl kurudu ama bakanlık köylülerden parasını istiyor!64 izlenme
İmamoğlu'na 50 TL bağış yaptığı için İBB'deki işinden kovuldu !220 izlenme
Akbelen’de orman katliamı yapan Limak’a iktidardan ödül! Kamu borçları dolardan TL’ye çevrildi, 566 milyon dolar kamu zararı oluştu39 izlenme
Emekliye refah payı formülü: Maaşlar nasıl eşitlenecek?30 izlenme
CHP’den ‘atama’ açıklaması: ”Beyazda leke çabuk belli olur”99 izlenme
‘Sende cin var’ diyerek dolandırdı, onu da bahis sitelerine kaptırdı!84 izlenme
Yılbaşında çatıda Noel Baba bekleyen gericiden yeni video !1788 izlenme
Ümit Özdağ ve Mete Gazoz'dan Tv NET’in '29 Ekim' paylaşımına tepki38 izlenme
Yılın ilk 4 ayında 5 bin 835 şirket kapandı
Haluk Levent'ten sonra Oğuzhan Uğur da Bahçeli'ye yanıt verdi
AKP’li Özkan’ın iddiasına göre Kanal İstanbul güzergâhındaki arsaları CHP'liler kapatmış! Ama isimleri açıklamadı!
“Bu ülkede bir şekilde ölürsün” notuyla paylaşım yapan vatandaş: “Bu memlekette nasıl öleceğinizi düşünmeyin. Enflasyon yüksek, insan hayatı ucuz”