Demokrasi Platformu’nun düzenlediği Bahar Konferansları’nın ikincisi, “Adalet Hemen Şimdi” başlığıyla İstanbul Fatih’te gerçekleştirildi.
Konferansta eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Prof. Dr. Sevtap Yokuş, Prof. Dr. İzzet Özgenç ile hukukçu Figen Çalıkuşu konuşmacı olarak yer aldı.
Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç, CHP’nin 38’inci olağan kurultayına ilişkin verilen ‘mutlak butlan’ kararı hakkında İlke TV’den Tuğba Özer’e değerlendirmelerde bulundu.
Demokraside çok ağır bir yara açıldığını belirten Haşim Kılıç, “Bundan sonra bütün partiler bu yolla, asliye hukuk hâkiminin kararıyla etkisiz hâle getirilebilir. Kapatmaya gerek yok. Şu hâle bakın. Çok yanlış buluyorum. YSK’nin görev yetkisi gasp edilmiştir” diye konuştu.
Kararın anayasaya aykırı olduğunu ifade eden Kılıç “Bir anayasal kurul olan Yüksek Seçim Kurulu’nun kendi görevine sahip çıkamaması beni üzdü. Anayasada seçim sürecindeki tüm konuların çözüm yeri YSK’dir. Seçimler kamu düzenini o kadar etkiliyor ki YSK’nin kararlarına karşı bir başka merciye başvurulamıyor. Ama bir asliye hukuk mahkemesine yapılan müracaatla böyle bir karar alındı” dedi.
“Keşke kapatılsaydı, bundan daha iyi olurdu diye düşünüyorum” ifadelerini kullanan Kılıç, şunları söyledi:
“Kapatılma kararından çok daha ağır bir kararla karşı karşıya kaldık. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler adına çok üzücü bir gelişme. Bundan sonra hiçbir parti güven içerisinde faaliyetlerini sürdüremeyecek. Bence esas turbun büyüğü geride. Yargıtay bu kararı onaylarsa çok daha ciddi sorunlar ve tartışmalar çıkacak. Bu tartışmalar çıkmasın diye aslında yetki YSK’ye verilmiş. YSK’nin iki gün içinde bunu sonuca bağlayacağı ifade edilmiş.”
Cumhuriyet
Skandal! Alkol yasağına onay vermeyen başkanların isimleri ile sahte belge...92 izlenme
Doğu Perinçek gülerek yanıtladı! 'Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz'80 izlenme
Eskiden devletteydi, 20 yıllığına özele verildi: Parası olmayan uzaktan seyredecek39 izlenme
Yoksulun enflasyonu 18 yılda yüzde 600’ü aştı!51 izlenme
Ek zam emekli maaşlarını tümüyle değiştirdi: İşte ek ödeme sonrası emekli maaşı hesaplama tablosu123 izlenme
AKP’ye İstanbul hüsranı: Katılım 300 binde kaldı!1062 izlenme
TÜGVA’ya mahkeme şoku! Faaliyetleri durduruldu!62 izlenme
'FETÖ itirafı' AKP'yi karıştırdı!135 izlenme
Kırklareli Müftüsü: Atatürk dinsiz ise biz neyiz?
Şeriat yanlısı Köklü Değişim grubunun lideri Yılmaz Çelik, hilafet çağrısı yaptıkları görüntüleri paylaştı: "Geliyor gelmekte olan!Hiç bir güç hiç bir kuvvet bu gelişi durduramayacaktır! Hilafet"
Mansur Yavaş açıkladı: "İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği başladı"
Diyanet'ten büyük tasarruf: 50 kuruş!