Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın aralarında olduğu 10’u aşkın kişi 7 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınmıştı.
Abdurrahman Bağlı dahil dört kişi Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “rüşvet almak ve vermek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “kamuyu zarara uğratmak” suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı. Beş ihalenin Ortadoğu Nakliyat isimli firma tarafından alındığı ifade edilirken iddianamede kamunun zarara uğratıldığı bilgisi yer almıştı.
TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı aynı zamanda eski AKP Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın kardeşi.
Bir yıl önceki haberi alıntılayan Mazhar Bağlı, "Kardeşim ile ilgili bir olay benimle ilişkilendirme çabanızı lanetliyorum. Ayrıca İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir." ifadelerini kullandı.

Yeniçağ
AKP’liler FETÖ’nün ‘Teksas İmamı’nın davetine katılmış!209 izlenme
Muharrem İnce'den YSK'ya 'İnce' ayar!1207 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı bunu da yaptı: Camide puanlı hediyeli din eğitimi!70 izlenme
“Hocalara sordum babanın kızına caiz olduğunu söylediler”48 izlenme
Alibaba hisseleri, kurucu Jack Ma'nın bir yılın ardından Çin'e dönmesiyle Hong Kong borsasında yüzde 5'in üzerinde bir artış gösterdi21 izlenme
Bu artık çürümüşlük! AKP, kimi istiyorsa onu yaptı17 izlenme
"Katar, Türkiye'den yatırımlarını çekiyor"121 izlenme
Askeri fabrika da satılıyor!269 izlenme
İşte AKP'nin gurur tablosu! "Vatandaş pazardan çürüğe ayrılan sebze ve meyve topluyor!"
Bolu'daki faciada flaş gelişme! Grand Kartal Otel'in sahibinin diğer oteline de soruşturma
Emekliler bayrama yoksullaşıp girdi
CHP’li Karabat: "Tonlarca et, dört markete ucuza satıldı"