Esenler Belediyesi, 'Kardeş Aile Birliği' projesiyle zengin aileler ile fakir aileleri kardeş ilan edip birbirleyle yardımlaşmalarını esas alan bir program başlatmıştı. Yardımların banka üzerinden yapıldığı bu program sonrası ortaya çıkan skandal, araştırmacı gazeteci Murat Ağırel tarafından Halk TV'de her pazar yayınlanan Cüneyt Akman ile Zamanın Ruhu'nda açıklandı.
AKP'de çalışan ve zor durumda olduğu için bu program kapsamında yardım alan bir kadın, yaşlıların bu sistemi zor kullanması üzerine "Benim kartımı alın madem" diyerek kartını belediyeye verdi. Kart uzun süre belediyede durunca, kartın içinde büyük bir hareketlilik meydana geldi. Karta büyük miktarlarda para yatırılıp çekilmesi ve açıklama olarak 'imar için' gibi ifadeler kullanılması üzerine kart sahibi kadın durum hakkında şikâyetçi oldu.
Olayın örtbas edilmeye çalışılması üzerine, durumu AKP'nin üst düzey makam ve yetkililerine bildiren kadın yine engelle karşılaştı. Bu kez durum sosyal medyaya sirayet etti. Sosyal medyada konuşulmaya başlamasından sonra mağdur kadın, şikâyetçi olduğu kişi tarafından mahkemeye verildi. Ne var ki mağdur kadın, mahkemeye sunduğu belgeler sonrası hakim tarafından haklı bulununca beraat etti.
Murat Ağırel'in konuştuğu kadın, aynı durumda başka kişilerin de olduğu ancak korktukları için konuşmaya çekindiklerini belirtti.
https://halktv.com.tr/gundem/esenlerbelediyesininprojesindegizemliisler415582h
Atatürk ve Türk Bayrağı rozetine tutanak tutuldu35 izlenme
Deli Dumrul 500 milyar TL yutuyor!57 izlenme
Enflasyonda Arjantin’i geçtik26 izlenme
Aflar yetmedi: Cezaevi nüfusu yine rekor seviyeye ulaştı20 izlenme
En çok tepki çeken AKP’li vekil Rümeysa Kadak, TBMM'ye sordu! Bakın ne zaman emekli olacak?263 izlenme
Otomobil devi Hyundai, Türkiye'deki üretimini durduruyor!255 izlenme
Ziraat Bankası Genel Müdürü, halkın parasıyla 'Depremzedeye hayır yaptım' diye övünüyor ama asıl hayırseverliği Demirören’e yaptı27 izlenme
Fabrikalar AVM oldu!187 izlenme