Bursa’da Atatürk ve Türk bayrağı olan rozetler takan CHP’li sandık görevlisi ve müşahitlerine tutanak tutuldu. Yasaya göre siyasi parti ve adaya ilişkin amblem ve rozetlere izin verilmezken Türk Bayrağı ve Atatürk, sandık görevlilerince siyasi propaganda gerekçesi sayıldı.

“TÜRKİYE’NİN TEK BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ”
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Nilüfer İlçe Seçim Kurulu'ndan konuyla ilgili resmi bir karar ellerine ulaşana kadar hiçbir arkadaşlarının rozetleri çıkarmadan sandık başlarında bulunacaklarını söyledi. Atatürk ve Türk Bayrağı’nın siyasi bir parti veya adaya işaret etmeksizin Türkiye Cumhuriyeti'nin tek birleştirici gücü olduğunu dile getiren Yılmaz, İlçe Seçim Kurulu'nun Atatürk ve Türk Bayrağı rozetini siyasi bir işaret olarak kabul görecek bir garabete imza etmeyeceklerini umduklarını da söyledi.

“TAM BİR GARABET”
İl Başkanı Av. Turgut Özkan ise mevzuatın gayet açık olduğunu ve Atatürk ve Türk Bayrağı'nı her yurttaşın takmakta özgür olduğunu ve bunun bir siyasi partinin propagandası olarak değerlendirmenin tam bir garabet olacağını ifade etti.
İlgili madde ise “Sandık alanında hiç kimse başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretler veya propaganda amaçlı malzemeler taşıyamaz; yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamazlar” ifadelerini içeriyor.
Sözcü
Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen AKP'li vekilden Erdoğan'ı kızdıracak 'diktatör' yorumu !237 izlenme
Dilan Polat ve Seçil Erzan aynı koğuşa geçti: Neler konuştukları ortaya çıktı61 izlenme
Dikkat çeken grafik! Binlerce kişilik fark saklanan koronavirüs ölümleri mi?94 izlenme
Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti! Sağlık Bakanı 2025'te kaç doktorun gittiğini açıkladı26 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 86.193 yeni vaka tespit edildi, 73.526 kişi sağlığına kavuşurken, 272 kişi hayatını kaybetti!55 izlenme
İYİ Parti standına bıçaklı saldırı gerçekleştirildi!262 izlenme
Alkole bir zam daha! İşte yeni fiyatlar...59 izlenme
CHP’li isimden AKP’yi çıldırtacak açıklama31 izlenme
Kızı için kardan Anıtkabir yapan baba, bu sefer de hurdalardan araba yaptı!
FETÖ sanığı eski rektör döneminde üniversiteye 1991 akademisyen alınmış
Fahiş kiralar ve daire fiyatları için hükümetten yeni hamle: 4 milyon m² ofis alanı yaşam alanına dönüştürülecek
İşte Trump'ın gözünü diktiği Eskişehir'deki maden!