Esad, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak kritik Suriye zirvesi öncesi Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e açıklamalarda bulundu.
Suriye'nin Türk halkına karşı herhangi bir düşmanca eylem gerçekleştirmediğini savunan Esad, "Suriye, Türk halkına karşı büyük veya küçük hangi düşmanca eylemi gerçekleştirdi? Böyle bir şey yok. SuriyeTürkiye evlilikleri, aileleri var, hayati öneme sahip ortak çıkarlar var. Kültürlerin birbirleriyle iç içe olması geçmişe dayanıyor, bu nedenle Türk halkıyla bizim aramızda ciddi görüş ayrılıkları olması mantıklı değil" dedi.
Sputnik’in aktardığına göre Esad, "Tabii ki Türklerden bahsederken kardeş halk gibi bahsediyoruz. Şimdi Türk halkına soruyorum; Suriye'yle sorununuz ne? Uğruna Türk vatandaşlarının ölmek zorunda olduğu ne gibi bir sorun var?" diye ekledi.
700 milyon Euro şirketlere aktı12 izlenme
Coca Cola ürünlerine zam!27 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Alın size Veri! Benim için tek veri, milletle kurduğumuz bu samimi bağdır"13 izlenme
Boğaziçi'ndeki "Nureddin Yıldız" protestosu davası başladı: 15 öğrenci hakim karşısına çıktı12 izlenme
Bu rezalet UNUTTURULAMAZ!17 izlenme
Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş anketinde şaşırtan sonuç: Dev yarışta büyük fark18 izlenme
Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! AKP'li Savcı Sayan ve yakınları Ağrı sokaklarında Kalaşnikofla gezdi!50 izlenme
Kocaeli’de öğretmen şiddeti! 17 yaşındaki genç, çıraklık eğitimi aldığı okulda öğretmeni tarafından sınıfın ortasında darp edildi!42 izlenme