Erzincan’daki siyanür faciasından kamyonlar geri geri kaçarak binlerce ton zehirli topraktan kurtuldu

55 izlenme 14 Şubat 2024
Reklamlar

Erzincan’ın İliç ilçesindeki siyanürlü maden faciasından yeni görüntüler geldi. Yolda kamyonların siyanürlü topraktan geri geri giderek kaçmaya çalıştığı görüldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Fırat Nehri'nde siyanüre rastlanmadığını açıklamıştı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik’in işlettiği altın madeninde göçük meydana geldi. Binlerce ton siyanürlü toprak Fırat Nehri’ne doğru akarken 9 işçi göçük altında kaldı. Toprak altında kalan işçilerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fırat Nehri’nden numunelerin alındığını ve siyanüre rastlanmadığını açıkladı.

MADEN FACİASINDAN YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Erzincan’daki maden faciasından yeni görüntüler ortaya çıktı. Son görüntüde maden sahasına doğru giden kamyonlar, toprak kaymasının gerçekleştiği anda tonlarca toprağın yola aktığı görüldü. Bir kamyondan çekilen görüntüde, kamyonlar, toprak yolu kaplamadan önce son anda bölgeden uzaklaşabildi. Maden faciasından gelen son görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güllü'nün mal varlığı ile ilgili dikkat çeken iddia! Ölümünden sonraki hesap hareketleri inceleniyor Türkiye'nin savaşta olduğunu iddia eden kadın: "Savaştayız haberiniz yok mu? Bu çok güzel bir şey işte, Erdoğan'a dua edin!" 40 milyar liralık ihtiyaç akçesi aktarıldı, açık yine de 68 milyar lira! AKP yerel seçimlerde ittifaklar ve belediye başkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir strateji izleyecek?