Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Erkan Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine dair çarpıcı iddialarının ardından, eski başbakan Binali Yıldırım “Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” açıklaması yapmıştı.
Dün de AKP milletvekili ve Yıldırım ailesinin avukatı Serkan Bayram Venezuela’ya sadece birkaç koli içinde maske ve test kiti götürüldüğünü açıklamıştı.
Bayram’ın, götürülen yardımların Venezuela’daki Türk işadamlarına ve ihtiyaç sahiplerine verildiğini söylemesi üzerine VOA Türkçe, Venezuela’da yaşayan bazı Türk iş adamlarıyla konuştu.
VOA'nın konuştuğu ve ismini vermek istemeyen Türk vatandaşları, kendilerine test kiti veya maske yardımı yapılmadığını; zaten kendilerinin bu ihtiyaçları karşılayabilecek ekonomik koşullara sahip olduklarını belirtti.
Yaklaşık 10 yıldır Venezuela’da yaşayan ve deri ihracatı işiyle uğraşan Mehmet Hoşhanlı “Haberlerden duyduğumuza göre Türkiye’den Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı gelmiş ve bunlar da Venezuela’da yaşayan Türk işadamlarına ve ihtiyacı olan kişilere dağıtılması için verilmiş.
Venezuela’da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar işadamı var ve biz bu işadamlarıyla sürekli diyalog halindeyiz. Böyle bir test kitinin geldiğinden hiçbirimizin haber yok ve bize böyle bir yardım ulaşmadı” diyor.
Venezuela’da büyükelçilik çalışanları dışında toplamda 30 civarında Türk yaşıyor. Hoşhanlı, az sayıdaki topluluk içinde Venezuela’da 10 dolar ödeyerek yapılabilecek hızlı testi ya da 1 doların altında bir fiyata satın alınabilecek maskeyi temin edebilmekte zorluk yaşayan bir kesimin olmadığını belirtiyor.
Hoşhanlı “Burada yaşayan Türkler içerisinde böyle bir yardıma ihtiyacı olan kişi olabileceğini sanmıyorum, olsa bile 23 kişidir ve onları da tanıyorum. Size ne Venezuela’daki işadamlarına ne de buradaki ihtiyaç sahiplerine test kiti ya da maske verilmediğini teyit edebilirim. Biz böyle bir yardım gelmedi, almadık, görmedik ” dedi.
Türkiye, Kıbrıs'a 6 adet F-16 konuşlandıracak20 izlenme
Piar son anketi yayınladı! İşte Akdeniz’de seçim yarışında son durum709 izlenme
300 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor!114 izlenme
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden İmamoğlu protestolarına ilişkin açıklama: 143 adrese baskın yapıldı, 106 kişi gözaltına alındı26 izlenme
Yasak aşk iddiasıyla gündeme gelen AKP'li başkandan iddialar hakkında yeni açıklama: "Siyasi hayatım boyunca Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde oldum"23 izlenme
Pençe-Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 1 yaralı49 izlenme
Atatürk düşmanından beyin yakan sözler ! 'Atatürk bilgisayar kullanabiliyor muydu ?'194 izlenme
Kişi başı 16 bin dolar milli gelire sahibiz ama hissedilen derin yoksulluk, neden?37 izlenme
‘İktidar, ‘biz ne yaptık böyle’ diyor…’
İsmail Saymaz adaleti böyle özetledi 'Yatırım adı altında cezaevi yapılıyor !'
Venezuela Caracas'ta art arda yaşanan patlamalar cep telefonu kamerasına böyle yansıdı
Morgan Stanley’den kritik Türkiye analizi: Merkez Bankası faizi ne kadar artıracak?