AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran 2021'de yayınladığı genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarının uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç kutlama ve organizasyonlarda tasarrufa gitmesini istedi. Yemek, kokteyl gibi davetlerin yanı sıra hediye verilmesi de yasaklandı. Ancak Erdoğan'ın genelgesine AKP'li belediyeler uymadı.
GENELGEYE RAĞMEN
4.2 milyar lira ile en borçlu belediyeler arasında yer alan AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, üç ayrı festival ve hediyelik eşya ihalesi yaptı. AKP'li belediye, ihaleyi 8 Haziran 2021'de gerçekleştirdi. 59. Uluslararası Bursa Festivali, 25. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve 19. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivalleri için organizasyon hizmeti satın alınacağı duyuruldu. 30 Haziran'da yayınlanan “Tasarruf genelgesi” de belediyeye geri adım attırmadı. 5 Temmuz 2021'de bu üç festival için 3 milyon 997 bin 200 TL'lik sözleşme imzalandı.
SANATÇIYA UÇAK VE LİMUZİN
İhalenin teknik şartnamesinde; festivallerin reklamının yapılacağı, albüm ve hediyelik eşya dağıtılacağı belirtildi. 11 Ağustos'ta başlayan 59. Uluslararası Bursa Festivali'nde şarkı söyleyecek tanınmış sanatçılara limuzin, özel uçak, helikopter vb. ile VIP ulaşım sağlanacağı, konuklara plaket, çiçek, hediyelikler verileceği vurgulandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl da dört festival için 2 milyon 965 bin TL ödemişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/42milyarliraborcuolanakplibelediyeden4milyonlukfestival6608264/
Engin Özkoç ve Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı!65 izlenme
Mahfi Eğilmez Türkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı34 izlenme
CHP'den Soçi mutabakatı hakkında ilk yorum: Akıl alır gibi değil!131 izlenme
17 yaşındaki kızı taciz eden sapığa meydan dayağı!52 izlenme
İktidar, İstanbul Beykoz 'da kaçak villa yapanlara göz yumdu: Torpilli villalar için ormana kıydılar22 izlenme
AKP, CHP’li başkanlara yüklü borç bıraktı!393 izlenme
Türk vatandaşlığı pazarlaması AVM'lere kadar düştü!78 izlenme
Ekonomiyi kurtardık' diyen Bakan Nebati'ye tepkiler dinmiyor!44 izlenme
MHP, Kütahya’da 1,7 milyar lira borç bıraktı
Vatandaştan çarpıcı sözler 'Ben dindar bir insanım ülkeyi ateist ve deistler yönetsin!'
İran saldırılarının ardından Kuveyt'teki ABD Ordusu'na ait Camp Buehring üssünde meydana gelen hasarın görüntüleri
Mimarlar Odası, Danıştay kararını duyurdu: Sarayın kaçak ve hukuka aykırı olduğu tescillendi!