Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan, Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açtı.
TDT üyesi 3 ülke de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanımazken Kazakistan’ın 26 Şubat’ta büyükelçi olarak Rum tarafına atadığı Büyükelçi Nikolay Zhumakanov, ülkesinin 'Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanınan sınırları içindeki egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlılıkla desteklediğini' söyledi.
İktidar son dönemde teşkilatın daha da güçlenmesi için açıklamalar yapmış yakın zamanda ortak alfabe dahi hazırlanmıştı. Türk dünyasının dayanışma içinde hareket etmesi için kurulan TDT üyelerinin KKTC'yi tanımadan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde büyükelçilik açması tepki çekti.

Atama kararları ve Rum tarafı için destek açıklamaları gelirken birlik üyelerine Togg hediye ederek jest yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz sessizliğini bozmadı.
TDT’nin danışma organı Aksakallar Konseyi’nin başkanlığını yürüten Binali Yıldırım da AKP'nin İzmir Ödemiş’teki toplantısında atama kararlarını gündemine almadı. AKP iktidarından herhangi bir açıklamanın yapılmaması 'Dayanışma ruhu nerede?' dedirtti.
Türki devletlerin tavrına tek tepki veren Cumhur'un küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Destici partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Türk Devletleri Teşkilatı üyesi üç ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmi olarak tanımayıp tam bunun karşısında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesine büyükelçi ataması gerçekten onlar adına büyük bir talihsizlik, bizim açımızdan da büyük bir hayal kırıklığı oldu."

Dışişleri Bakanlığı ve Türk Devletleri Teşkilatı'ndaki temsilcileri harekete geçmeye çağıran Destici, Türk Devletleri Teşkilatı'nı acilen toplantıya çağrılması ve durumun Türkiye ve Türk milleti açısından hassasiyetinin üye ülkelere ciddi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.
KKTC'nin üyeliğini de hatırlatan Destici, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatına üyeliği kesin olarak kabul edilmelidir" diyerek Türki devletlere mesaj gönderdi.
Trabzon'da esnaflardan yol ortasında eylem! 'Size pandemi yok, bize pandemi var öyle mi?'79 izlenme
AKP'li Osmangazi Belediyesi, sahte ödülün tanıtımına binlerce lira harcamış!112 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.480 yeni vaka tespit edilirken, 9 kişi hayatını kaybetti, 1.526 kişi sağlığına kavuştu!30 izlenme
İmamoğlu’ndan Soylu’ya çok sert ‘özel teftiş’ yanıtı!43 izlenme
Hakan Tosun'u darp eden saldırganın ailesi kamera görüntülerine el koydu iddiası9 izlenme
İBB’ye ikinci operasyon20 izlenme
AKP’li eski milletvekili yazdı: Erdoğan’ı uyaracak siyasi akıl yok, iktidar sona doğru yaklaşıyor52 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 28.193 yeni vaka tespit edilirken, 198 kişi hayatını kaybetti, 32.201 kişi sağlığına kavuştu!31 izlenme