Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 1975 yılında inşa edilen Atikhisar Barajı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ), barajın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL talep ettiğini açıklayan Erkek, bu talebin hukuka aykırı olduğunu savundu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erkek, Atikhisar Barajı’nın ilk etapta sel ve taşkın risklerini önlemek amacıyla yapıldığını hatırlattı.
Kanal17'nin haberine göre Erkek, 1990’lı yıllarda dönemin belediye başkanı İsmail Özay döneminde barajdan şehre içme suyu verilmeye başlandığını belirtti.
Günümüzde DSİ tarafından gönderilen yazıyla barajın yapım maliyetinin bir kısmı olan 300 milyon TL’nin belediyeden talep edildiğini açıklayan Erkek, bu talebin yasal zeminden yoksun olduğunu ifade etti:
“Mevzuata göre baraj içme suyu temini amacıyla inşa edilmediği için bu parayı bizden talep edemezler. Bu, tamamen hukuka aykırıdır.”
“Bakanlıktan Randevu Talebimize Dönüş Yok”
Konuyla ilgili yetkililerle görüşme talebinde bulunduğunu ancak geri dönüş alamadığını da belirten Erkek, şu ifadeleri kullandı:
“İlgili bakan beyden randevu istedik ancak 20 gündür dönüş yapılmadı. Bu durum çözüm arayışımızın da görmezden gelindiğini gösteriyor.”

Başkan Erkek, açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı bir konuşmaya da atıfta bulunarak, “Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyeler için ‘Silkeleyin’ demişti. Herhalde şimdi bu söylemin gereğini yapmaya çalışıyorlar” dedi.
Sözcü
Vatandaşın kredi kartı borcu yüzde 100 arttı: 775 bin kişi takibe düştü50 izlenme
'Erdoğan'ın talimatı' yalan çıktı: 2,5 yıl daha zehir saçacaklar!128 izlenme
Erdoğan'ın dava açmasının ardından CHP'li Erdoğdu hakkında jet soruşturma!47 izlenme
Petrol fiyatları 90 doları aştı, akaryakıta zam geliyor10 izlenme
'Sizce erken seçim olmalı mı?' anketinde dev fark20 izlenme
Emine öğretmenin ölümünde ehliyetsiz sürücüye 17 bin TL ceza42 izlenme
Muharrem İnce’den çarpıcı açıklamalar!117 izlenme
Tamam mı, devam mı? Bir oy bile değiştirir!35 izlenme
AKP'den AKP'ye devredildi, 22 milyon lirayla başladı 33 milyon lirayla bitti, hizmete girmeden tadilata girdi!
Damat Albayrak, AKP seçmenini özetledi 'Cumhurbaşkanımız Ay'a dört şeritli yol yapacağım dese inanırız !'
Coronayla mücadelede önemli gelişme! Türk öğrenciler üretti!
Vakıfbank önünde çok manidar Hamza Yerlikaya protestosu!