İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Kendisinin Narin Güran mesajında aileye başsağlığı dilememesinin bir şüphe kaynaklı olup olmadığı sorulan Bakan Yerlikaya, "Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum" ifadelerini kullandı.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümü ile ilgili konuşan Yerlikaya, şu anda bu konuda 4 savcının kollukla beraber bu işi yürüttüğünü belirti.
Soruşturmada savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa sürecin devam edeceğini aktaran Yerlikaya, detayı Adalet Bakanı'nın paylaşacağını söyledi.
Olayın çok hızlı bir şekilde aydınlatılacağını düşündüğünü aktaran Yerlikaya, "85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söyledi. İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. " dedi.
Yerlikaya, "Ben her zaman göreve geldiğimden beri biliyorsunuz şunu söylüyorum. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen Adliyenin." ifadelerini kullandı.
Ekonomim
AKP'li belediye, gözünü yurttaşların bahçesine dikti!153 izlenme
İmar hakkı aktarımı Meclis'ten geçti 'Bir sabah eviniz bir arsayla değişebilir'27 izlenme
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken ‘Anıtkabir’ talimatı347 izlenme
Restoranlar zam yağdırdı27 izlenme
AKP'den din istismarına tam gaz devam! Üye olana Kuran dağıtacaklar!93 izlenme
Kolombiyalı ELN örgütü, Liverpool'un kaçırdığı golcü Luiz Diaz'ın babasının serbest bırakılması için "güvenlik garantisi" çağrısında bulundu.26 izlenme
İmamoğlu'ndan duruşma sonrası 'mertlik' paylaşımı: "Birazcık mertliğiniz varsa bu insanları bırakın, tek başıma benimle mücadele edin!"37 izlenme
15 Temmuz Derneği soyuldu! Yaşamını yitirenlerin yakınları: "Yöneticiler lüks villalar aldı"25 izlenme
Türkiye Narin için ağlıyor... Sosyal medyada mesaj yağıyor
İtiraf gibi savunma: Türk İş Başkanı Atalay'ın Erdoğan'la çok eski bir dostluğu var
1920 öğrenci ile 23 Nisan'a özel kutlama! 1920 öğrenci senkronize bir şekilde ‘Kasap' havası oynadı
Şamil Tayyar’dan AKP'ye zehir zemberek sözler! Erdoğan buna ne cevap verecek?