Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, esnafı fiyat artışı konusunda uyararak, “Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir” dedi. Biz de Samsun, İstanbul, Manisa, Eskişehir, Denizli, Konya, Aydın, Muğla ve Bursa'da esnafı dertlerini dinledik, bir dokunduk, bin ah işittik.
İstanbul'da market işleten İsmail Kibar, zamsız günleri olmadığını belirterek, “Toptancı bize zamlı satıyor. Büyük işletmeler yeterince denetlenmiyor. Meyve, sebze, et, süt ürünü fiyatlarındaki artışın sebebi bu. Büyük marketlerde kilosu 35 liraya satılan çayın bize geliş fiyatı 38 TL” dedi.

Eskişehir'de pazarcılık yapan Abdullah Demir, “Çiftçinin kullandığı tohuma, mazota, suya her gün zam geliyor. Gübreye yüzde 90'a yakın zam geldi. Çiftçi bu zamları nasıl karşılayacak?” diye konuştu.
Konya'da market işleten Ümit Porsuk, “Cumhurbaşkanımız biz küçük market esnaflarını suçlayacağına aradaki aracıları ya da piyasayı tekelleştiren büyük firmalara baksın” dedi.
Manisa'da pazarcılık yapan Temel Çilesiz de, “Ceza keseriz şeklinde tehditvari konuşmayı anlayamadım. Bitmiş bir esnafa ne yapabilir ki? Canımızı mı alacaklar?” şeklinde konuştu.

Eskişehir'de balıkçılık yapan İbrahim Uğur, hiç para kazanamadıklarını belirterek, “Bir yandan pandemi diğer yandan hamsi için getirilen yasak vurdu. Fiyatları yükselten, zamları yapan bizler değiliz” dedi.

Aydın'da kızarmış tavuk dükkanı bulunan Mehmet Demirci, beyaz et firmalarının fiyatları anlaşarak yükselttiklerini savundu. Demirci, “Önce yumurtaya zam geldi, şimdi sıra ette. Zamların bizimle ilgisi yok” dedi.

Manisa'da manavlık yapan Mehmet Dizemen esnafın çektiği sıkıntıyı sadece kendisinin anladığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız gerçeği sokağa inerek, bizi dinleyerek öğrenebilir. Girdi maliyetleri çok arttı” dedi.

Denizlili kasap Mehmet Ali Gürsoy, et fiyatının yüksek olmasının nedeninin esnaf olmadığını savunarak, “Besihanem var, hayvanı zor büyütüyorum. Yem masrafı yükseldikçe tabii üretici de zam yapacak mecbur” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/canimizimialacaksiniz6236651/
Atatürk heykelinin yanındaki çıplak heykele 'şort giydirin' talebi!162 izlenme
Erdoğan “Avrupa’da millet aç ve açıkta” dedi, Turhan Çömez gerçeği açıklayıp AKP’lilere 'Londra'da tatil' teklifi yaptı!36 izlenme
Ankara'da Trump telaşı: Pist uzatıldı, asfalt atıldı, milyarlar harcandı8 izlenme
Erdoğan'lı paylaşımlarıyla gündem olan altın varaklı avukat gözaltında24 izlenme
Erzincan'daki facia göz göre göre gelmiş: Acil eylem planı yok29 izlenme
AKP’li başkandan mecliste tepki çeken söz: “Adam yerine koymayın onu”15 izlenme
Ankara’da kulisleri hareketlendiren iddia, ‘AKP’li vekiller, yeni partilerin kurmayları bir araya geldi’107 izlenme
Bakan Çavuşoğlu'ndan 4'lü Toplantı33 izlenme