Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, esnafı fiyat artışı konusunda uyararak, “Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir” dedi. Biz de Samsun, İstanbul, Manisa, Eskişehir, Denizli, Konya, Aydın, Muğla ve Bursa'da esnafı dertlerini dinledik, bir dokunduk, bin ah işittik.
İstanbul'da market işleten İsmail Kibar, zamsız günleri olmadığını belirterek, “Toptancı bize zamlı satıyor. Büyük işletmeler yeterince denetlenmiyor. Meyve, sebze, et, süt ürünü fiyatlarındaki artışın sebebi bu. Büyük marketlerde kilosu 35 liraya satılan çayın bize geliş fiyatı 38 TL” dedi.

Eskişehir'de pazarcılık yapan Abdullah Demir, “Çiftçinin kullandığı tohuma, mazota, suya her gün zam geliyor. Gübreye yüzde 90'a yakın zam geldi. Çiftçi bu zamları nasıl karşılayacak?” diye konuştu.
Konya'da market işleten Ümit Porsuk, “Cumhurbaşkanımız biz küçük market esnaflarını suçlayacağına aradaki aracıları ya da piyasayı tekelleştiren büyük firmalara baksın” dedi.
Manisa'da pazarcılık yapan Temel Çilesiz de, “Ceza keseriz şeklinde tehditvari konuşmayı anlayamadım. Bitmiş bir esnafa ne yapabilir ki? Canımızı mı alacaklar?” şeklinde konuştu.

Eskişehir'de balıkçılık yapan İbrahim Uğur, hiç para kazanamadıklarını belirterek, “Bir yandan pandemi diğer yandan hamsi için getirilen yasak vurdu. Fiyatları yükselten, zamları yapan bizler değiliz” dedi.

Aydın'da kızarmış tavuk dükkanı bulunan Mehmet Demirci, beyaz et firmalarının fiyatları anlaşarak yükselttiklerini savundu. Demirci, “Önce yumurtaya zam geldi, şimdi sıra ette. Zamların bizimle ilgisi yok” dedi.

Manisa'da manavlık yapan Mehmet Dizemen esnafın çektiği sıkıntıyı sadece kendisinin anladığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız gerçeği sokağa inerek, bizi dinleyerek öğrenebilir. Girdi maliyetleri çok arttı” dedi.

Denizlili kasap Mehmet Ali Gürsoy, et fiyatının yüksek olmasının nedeninin esnaf olmadığını savunarak, “Besihanem var, hayvanı zor büyütüyorum. Yem masrafı yükseldikçe tabii üretici de zam yapacak mecbur” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/canimizimialacaksiniz6236651/
'Kayınvalide kontenjanından' yararlanan Gökçek'e tepki: Böyle kayırmacılık olmaz81 izlenme
Kızılay şirketleşti akrabalar koltuk sahibi oldu32 izlenme
Çiftçinin şirketi kan kaybederken… Başkanın oğluna ait firma İsrail sayesinde büyüdü!22 izlenme
Fitness eğitmeni İstanbul'da tavuk döner yedi: Gözü bu hale geldi18 izlenme
Zafer Çağlayan’dan ayetli mesaj!453 izlenme
İZBETON soruşturmasında 20 tahliye kararı: Aralarında Heval Savaş Kaya da var28 izlenme
AKP'ye iki seçimden de kötü haber! Avrasya Araştırma anket sonuçları açıklandı: CHP 1. parti, muhalefet cumhurbaşkanlığı yarışında önde!29 izlenme
Hocalar toplantısında "Allah nerede?" tartışması ‘AK Parti giderse kazanımlarımız kaybolur'472 izlenme