Aşırı sıcaklar nedeni ile sık sık çıkan orman yangınlarının sonuncusu Çanakkale'de çıktı. Dün Gelibolu'nun Tayfur ile Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28'de çıkan, rüzgarın etkisiyle Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara yayılan yangına müdahalesi havadan ve karadan sürüyor.
Yangına gece saatlerinde havadan müdahale yapılmadı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren gece boyunca çalışan kara ekiplerine havadan da destek verildi. Eceabat'a kadar sıçrayan orman yangınına 12 uçak, 18 helikopter, 155 arazöz, 8 iş makinesi, 899 personelle müdahale ediliyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle ziyaretçilerin güvenliği, yangın söndürme çalışmaları ve alanın korunması amacıyla tarihi alanın kuzey hattına (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci duyuruya kadar girişlerin durdurulduğu, ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin de geçici süreyle ziyarete kapalı olacağı bildirildi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medyadaki hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
"Gelibolu Ilgardere köyü tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen köy sayısı 6. Şu ana kadar yangın yerleşim birimlerine sirayet etmemiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımız güvenli alanlara alınmıştır. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye devam edilmektedir."

Yangın nedeniyle Gelibolu'nun Karainebeyli, Eceabat'ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar, Küçükanafartalar köyleri tedbiren tahliye edilmişti.




Tedbir amaçlı 5 köyden 251 kişi güvenli alanlara taşınmıştı.
halktv.com.tr
İzmir’den İnsanlık ölmüş dedirten görüntüler: Çöpün yanına bırakılan ekmekleri alan yaşlı adamı öldüresiye dövdü!80 izlenme
AKP ve MHP’li başkanların yeğenleri uyuşturucudan tutuklandı!55 izlenme
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tutuklandı25 izlenme
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir geminin devrilmesiyle bir işçinin hayatını kaybettiği kazaya ait görüntüler ortaya çıktı32 izlenme
2 bin kişinin yaşadığı beldenin AKP'li başkanına 4 milyonluk makam aracı20 izlenme
Ersan Şen'den “Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?" sorusuna yanıt: "Şartlarda anlaşırsak olur"42 izlenme
Eski sevgilisinin göğsüne silah dayayıp tetiğe bastı, tahliye edildi41 izlenme
Erdoğan'ın zeytini 6 yılda nereye geldi?37 izlenme
Alevilere hakaret eden şahıs tutuklandı!
Patronların neden isyan ettiğini anlattı: Mahfi Eğilmez gerçek enflasyonu açıkladı
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"
Kaftancıoğlu'ndan TRT hakkında suç duyurusu: "Hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz"