Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde İSTAÇ Genel Müdürü olan Burhan Sulat Tüylüoğlu’nun şirketi, ‘düzmece’ ÇED raporu hazırladı. Raporla, proje sahasındaki birçok evin üzeri karartıldı.
Trabzon Araklı’da eski bir maden sahası üzerinde yapımına başlanan ve doğa katliamına yol açan Araklı Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’yle; Trabzon, Rize ve Artvin’in çöpleri Araklı’da toplanacak.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 200’e yakın ağacın kesildiği tesis için hazırlanan ve ‘olumlu’ görüşü verilen ÇED raporunun ‘düzmece’ olduğu açığa çıktı. MİMKO Mühendislik isimli şirketin hazırladığı ÇED raporunun dosyasındaki uydu görüntülerinde, tesisin 250 metre yakınında bulunan 25’e yakın ev karartıldı.
Tesisin yapılabilmesi için 250 metreden yakın yerleşim alanını bulunmaması gerekiyordu. Bu kural, evlerin uydu görüntüsünün silinmesiyle ihlal edildi. Sonrasında da projeye ilişkin ‘ÇED olumlu’ görüşü verildi.
Taşönü Mahallesi’nde bulunan çöp tesisinin arsası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce tahsis edildi. İhale, ‘yapişletdevret’ modeliyle EVRA Grup Şirketlerine verilirken, şirkete, iki yıl inşaat, 23 yıl da işletme süresi sağlandı.
İKTİDARA YAKIN İSİMLER…
Söz konusu şirketin sahiplerinin iktidara yakınlığı ise dikkat çekti. MİMKO isimli şirketin yönetim kurulunda yer alan Burhan Suat Tüylüoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) olduğu dönemde kurulan İSTAÇ’a genel müdür olarak atanmıştı.
Araklı Katık Atık Tesisi Projesi’ni 60 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirileceğini duyuran EVRA Grup şirketlerinin sahibi Hasan Toplaoğlu da iktidara yakın bir isim. Kleopatra Koyu’nu kiralayan ortak girişim grubunun hissedarı olmasıyla gündeme gelen Topaloğlu, Pendik Belediyesi’nde AKP’den meclis üyesi olmuştu.
EVLER HİLE İLE YOK EDİLDİ
BirGün’e konuşan bölge sakinlerinden İbrahim Hakkı Çebi, şunları dile getirdi: “İnşaatın başlamasıyla halkın engelleme eylemleri de başladı.
Daha önce randevu taleplerine olumsuz yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı ve Vali mahalleden bir komisyonu kabul etti. Biz bu toplantılarda proje alanı için belirlenmiş olan sahanın yanlış olduğunu ispatladık.
ÇED raporunda çok sayıda evin fotoğraf hileleri ile yok sayıldığını ortaya koyan gerçek uydu fotoğrafını gösterdim. Başkan iddiaları araştıracağını, Vali ise ‘haklısınız fakat geç kalmışsınız’ dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdoganineskimudurununcedraporuduzmececikti246686h.htm
Yabancıdan rekor çıkış: İmamoğlu operasyonu yabancıyı kaçırdı29 izlenme
Tasarruf yükü sadece vatandaşa! AKP’li belediye hibe ettiği araçların yerine yenilerini alacak39 izlenme
Kamu bankalarında bireysel kredi faizleri sıçradı52 izlenme
Vatandaş bakıp bakıp geçiyor: Biberler 30TL, Taze fasulye 50 TL, Domates 25 TL!52 izlenme
Bülent Arınç’a öyle bir cevap verdiler ki! "Kucağına oturduğu... FETÖ fırıldağı... İşbirlikçi... Fitne kazanı..."34 izlenme
15 günde 144 doktor ‘gitmek’ için başvurdu37 izlenme
Yer Kadıköy, halk işte bu halde! 'Lütfen yardım edin, lütfen birileri yardım etsin. Yok mu yardım eden?'125 izlenme
Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkeye ucuz telefon akını!72 izlenme
Özgür Özel saldırıyı anlattı "Şans eseri hiç yara almadan kurtulduk"
Ömer dizisinde Atatürk resmi çizen müezzin videosu binlerce kez izlendi
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, pazar yerindeki rantı engelleme projesi sebebiyle yapılanları anlattı: "Ses bombası attılar, evlerine girip ailesiyle tehdit ettiler"
Şeker karaborsaya düştü, kahveciler isyan etti!