Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, dün bir hastane açılışında yaptığı konuşmada Karadeniz'de yine gaz bulunduğunu açıkladı.
"Milletim, sevgili İstanbullular, bugüne kadar Akdeniz'de 11, Karadeniz'de 38 sondaj yaptık. 7. nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han ile Gök Tepe3 kuyusunda 27 Mart'ta başlayan çalışmalarımız dün itibarıyla tamamlandı. 2154 metre su derinliğinde açılan 49 günlük sondaj, lok ve test operasyonları sonucunda 3500 metre derinlikte tamamlanan Göktepe3 kuyusundan dün müjdeli bir haber aldık." diyen Erdoğan 75 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu söyledi.
Enerji uzmanı ve BOTAŞ'ın eski Daire Başkanı Ali Arif Aktürk ise, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni bir rezerv değil, bu bir rezerv güncellemesi. Bu gaz sahası zaten daha önce açıklanmıştı" ifadelerini kullandı.
Aktürk, konuya ilişkin şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı aslında yeni bir rezerv değil; rezerv güncellemesi. Göktepe3 kuyusunu Abdülhamid Han gemisi kazmaya başlamıştı 27 Mart 2025'te. 19 Mayıs 2025'te onun sondaj programı sona eriyordu.
Enerji Bakanlığı açıklamalarından da benim anladığım, bu Göktepe3 kuyusunda bulunan rakamlarla rezervin güncellenmesi söz konusu. Aynı rezerv; bu, petrol endüstrisinde olağan bir şeydir, aynı rezervi böyle güncellersiniz.
Çünkü ilk sondajda bilinmezlik çok fazladır. Sondaj yaptıkça bu bilinmezlikler azalır ve rezervi güncellersiniz.
Dolayısıyla farklı bir rezerv değil; Sakarya Sahası'nın mevcut durumunun bir güncellemesidir."
Sedat Peker cephesinden 'Erol Yıldız' iddiası! Cumhur İttifakı'ndaki ismi işaret etti57 izlenme
TOKİ'nin iki yıl önce başladığı proje ortada yok!44 izlenme
Türkçeyi yasaklayıp sadece Kürtçe hizmet veren işletmecinin cezası belli oldu30 izlenme
Kara kutu her şeyi itiraf etti: Hablemitoğlu'nu öldüren silah Mogan Gölü'nde!58 izlenme
Demirören'in kredi borcuna ilişkin iddialar Meclis'e taşındı! "7.3 milyar doları ödemek istemiyor"88 izlenme
Devlet Su İşleri talanın adresi oldu: 10.8 milyon liralık kamu zararı hiçe sayıldı!106 izlenme
Nilhan Osmanoğlu'ndan bir skandal açıklama daha!177 izlenme
Konkordato ilan edip işçilerin maaşını ödemeyen KFC ve Pizza Hut'ın patronu, yalı satın almış!25 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'suikast' uyarısı: 'Duyumlar almadık diyemeyiz'
AKP, “yerli ve milli” zeytin ağaçlarını kesip Tunus’tan zeytinyağı ithal ediyor !
SGK emekli maaşı, memur maaşları ne kadar olacak?
20 askerimiz şehit olmuştu: MSB bütün C-130'ların uçuşlarını durdurdu