Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda yaptığı açıklamada “Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ kuruyoruz. Cemevleri giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki tüm sorunlar çözülecek” demişti.
7 DERNEKTE AÇIKLAMA
Sözcü'de yer alan habere göre, Erdoğan'ın cemevi adımının ardından Alevi derneklerinden ilk açıklama geldi. 7 derneğin imzasıyla yapılan açıklamada “Cemevleri İbadethanemizdir” denildi.
Söz konusu derneklerin 8 Ekim Cumartesi saat 14.00’te Garip Dede Dergahında buluşarak basın açıklaması gerçekleştireceği duyuruldu.
Alevi Dernekleri Federasyonu'nun sosyal medya hesabında, “Canlarımızı davamıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadeleriyle birlikte ‘Alevi’, ‘susmayacağız’, ‘cemevimedokunma’ etiketlerine yer verildi.
“DEVLET SORUMLULUĞUNDAN KAÇMIŞTIR”
Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ise şu açıklamalarda bulundu:
“Alevilerin ibadethanesi Cemevidir. Devlet sorumluluğundan yine kaçmıştır. ‘Kültür Bakanlığı bünyesinde bir daire kuruyorum, isteyen kurumlar veya Dedeler gelip parasını alabilir, istemeyen de gelmez.’ Yani kısacası şunu söylemek istemiş; ‘Muaviyenin pilavı yağlıdır, buyrun pilava!'”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı’ndaki açıklamasını 12 Alevi derneğinin logosunun önünde yapmıştı.
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Dodo'nun tutuklanan MHP yöneticisi Ufuk Köktürk ile fotoğrafı ortaya çıktı73 izlenme
Erdoğan'ın 'sığınmacılara sahip çıkacağız' açıklamasına AKP'lilerden sert tepki! "İşte bu yüzden kaybedeceksin"61 izlenme
Konya Selçuklu'daki binanın çökme anı ortaya çıktı80 izlenme
“Ulan fakirler beni rahatsız etmeyin” diyen AKP’li istifa ettim demişti ama…112 izlenme
Mersin'deki polisevine terör saldırısında yeni gelişme43 izlenme
Kamuyu 100 milyon TL zarara 'yılın iş adamı' iş garantisi de vermiş!25 izlenme
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu17 izlenme
Buca Belediyesi'ndeki seçimleri CHP'nin adayı kazandı17 izlenme