AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirası hızla değer kaybetti. Döviz kurlarındaki yükselişi frenleyebilmek için Merkez Bankası’nın arka kapısından satış yapıldı. Arka kapı satışı nedeniyle Merkez Bankası rezervleri eridi. Sıcak para konusunda yaşanan kriz Meclis’te torba yasa tartışmalarına da yansıdı. Meclis’te tartışılan torba yasa ile vergilere zam yağarken torba yasanın 11’inci maddesiyle de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borçalnma yetkisi yükseltildi.
TİP Milletvekili Serra Kadıgil sosyal medyada yaptığı açıklamada AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni 1 trilyon 457 milyar 288 milyon 394 bin 30 lira borçlandırma yetkisinin Recep Tayyip Erdoğan’a verildiğini duyurdu.
Kadıgil sosyal medyadan yaptığı açıklamada:
“Az önce Genel Kurul’da yapılan oylamayla torba yasanın 11. Maddesi kabul edildi. Yani AKP ve MHP’li vekiller, Türkiye Cumhuriyeti’ni 1.457.288.394.030,00 TL’ye kadar (devletin 100 YILDA biriktirdiği toplam dış borcun yarısı kadar) borçlandırma yetkisini tek başına Tayyip Erdoğan’a verdiler. Şimdi de odalarına milletinvekilliği payesi için gelen tebrikleri kabul etmeye döndüler” ifadelerine yer verdi.

Tele1
Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi'nden de istifa etti38 izlenme
Osmangazi Köprüsü'nün satışı için resmi açıklama: Girişimlere başladık!165 izlenme
Vatandaş zamlara tepkili: "17 bin lira eline zaten geçmez. Yeni yıl zamlarla geldi arkası önü de hiç yok. Bu işin içinden de hiç çıkılacağı yok. Vatandaşı boşuna oyalamasınlar"37 izlenme
Diyanet Vakfı, 2022'de bağışlarla birlikte 4 milyar TL topladı36 izlenme
Milyonlarca kişinin verileri kimlerin elinde?15 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Emekli maaşları bu rakamın altında kalmayacak27 izlenme
Belediye başkanı video kaydıyla duyurdu: AKP’li belediye CHP’li belediyenin sınırlarına böyle çöp bıraktı!21 izlenme
Erdoğan'ın memleketi Rize'de ucuz ekmek kuyruğu35 izlenme