Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “1 milyon Suriyeli” çıkışı Orta Doğu medyasında gündem oldu… İsrail’in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, Türkiye’deki Suriyelilerin geri gönderilmesinin bölgede yaratabileceği etkiyi mercek altına aldı.
Seth Frantzmann imzalı makalede, “Mültecilerin geri gönderilmesi bölgede çatışma ve kaosa sebep olabilir ve mültecilerin haklarını ihlal edebilir” yorumu yapılırken, İran medyasının bölgede yaşananlarla ilgili kapsamlı haberler yayınladığını aktardı.
İran’ın bölgede Esad rejimini desteklediğinin hatırlatıldığı makalede İran medyasında, Suriyeli mülteciler için yapılan evlerin yapısının geniş bir yer aldığı da belirtilerek, bu tartışmanın gelecek yıl yapılacak seçimlere damga vuracağı kaydedildi.
“İRAN KAOS İSTEMİYOR”
Makalede, “İran neden Türkiye’deki bu gelişme ile bu kadar ilgileniyor? İran uzun bir süredir Türkiye’nin Tahran’a mı yaklaşacağını yoksa Körfez ülkelerine mi yaklaşacağını merak ediyordu” yorumu yapıldı.
Makalede, Türkiye’nin hamlesinin bölgede yaratacağı hareketliliğin de Tahran yönetimi tarafından yakından izlendiği belirtildi.
Analizde, “İran, Suriye’yi İsrail’e saldırı için bir üs olarak görüyor. Eğer Ankara’nın seçimlerle ve Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesi süreciyle dikkati dağılırsa İran bölgeye silah sevkiyatını artırabilir. İran, Türkiye’nin hamlesinin Suriye’de istikrarsızlık yaratıp yaratmayacağını yakından izliyor. İran bundan faydalanabilir fakat çok fazla da kaos istemiyor. Silahlarını Hizbullah’a ulaştırabilecek kadar dikkat dağıtılmasını istiyor” denildi.
Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 4.9'luk deprem Bursa'da da hissedildi12 izlenme
En güvendiği isim Erdoğan'ı yaylım ateşine tuttu: Yandaş yazar AKP'lilerin duymak istemediği korkunç gerçeği açıkladı!17 izlenme
AKP, son dakika maddesiyle yolsuzluk ve karaparanın üzerini örttü!37 izlenme
Cumhur'un elleri ret için kalktı17 izlenme
Yurt dışından getirilen telefonların izin ücreti 20 bin TL oldu!22 izlenme
Uzmanların uyarısının ardından Adana’da deprem tedirginliği65 izlenme
Yılmaz Özdil Halk Arenası'nı salladı ''Mustafa Kemal bir kez daha kazandı !'4681 izlenme
Cennet Koyu’nda devletin arazisine çöküp kaçak otel yaptılar!40 izlenme
ABD’de rüşvet soruşturması: Türkiye’nin de adı geçiyor!
Çanakkale’de büyük yangın: Saatlerdir söndürülemedi, yerleşim yerleri boşaltılıyor
Sağlıkçılara şiddet bitmiyor! Maskesiz gelen kadın, kendisini uyaran doktora saldırdı!
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."