19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Rize Belediyesi tarafından sahil dolgu alanında düzenlenen Gençlik Şöleni’nde Madrigal grubu 19 Mayıs Pazartesi günü saat 21.30’da sahne alacaktı. Haftalar öncesinden duyurusu yapılan konser, bugün iptal edildi.
Madrigal’in kurucularından ve grubun gitaristi Ceyhun Kaan Karakaş’ın geçmişte bazı sosyal medya platformlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı paylaşımlar yapması konserin iptal gerekçesi oldu.
Rize Belediyesi paylaşımların gündeme gelmesinin ardından konseri iptal etti. Belediye tarafından vatandaşlara 13.47’de gönderilen SMS ile Gençlik Şöleni kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hatırlatılırken, Madrigal konserinin iptal edildiği de duyuruldu.

Öte yandan CHP Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'ndan Madrigal Grubu'na destek geldi. Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Bugün şu anda yeni bir yasakla, yeni bir korkuyla karşı karşıya kaldık. Gençlerin çok sevdiği Madrigal grubu Rize Belediyesi tarafından Rize’ye davet edilmişti. Ama bir tweeti yüzünden konser verdirilmemiş. Madrigal grubuna sesleniyoruz.
Fındıklı özgürlükler kasabasıdır. Fındıklı yarınlarımız için herkesin kendini ifade edebilmesi için. Özgürlüklerimiz ise önem verdiğimiz bir kasabadır bir İlçedir gelin gençlerle burada buluşun. Fındıklı size ev sahipliği yapar."
Nefes
Emeklilerin maaş ve ikramiye tarihleri belli oldu47 izlenme
1 doların 10 TL’ye ulaşmasının 20 yıllık öyküsü! Nereden nereye?87 izlenme
Kurucusuna ihanet eden Diyanet, Atatürk’ü ‘lanetle’ hedef aldı!99 izlenme
Samandağ Belediye Başkanı: "AFAD çadır dağıtırken AKP örgütlerine inisiyatif veriyor"44 izlenme
İsmail Saymaz: "O gece neler yaşandığını anlamak için soruşturma dosyasına ulaştım"246 izlenme
İmam hatipliler dünya liderlerini tartıştırdı ama Atatürk’ü unuttular!260 izlenme
Büyük skandal: Yurt dışından gelen etler hastalıklı çıktı!31 izlenme
Kamu kurumları arasında zarar ‘rekoru’ SGK’nın!87 izlenme
Eylem Tok’un New York’ta 96 bin dolara kiralamaya kalktığı ev sahibinden tokat gibi yanıt
Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı bir suçlu daha Türkiye’de yakalandı
10.5 milyar lira bütçesi olan Diyanet, yurttaşı cami inşaatları için 'hayır yarışına' davet etti!
Sokak röportajında ‘İmamoğlu’ diyen vatandaşa, AKP’liler saldırdı !