Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) üyelerine, herhangi bir sebeple görevleri sona erse bile, 2 yıl maaş ödenmesini sağlayacak kararname değişikliğini onayladı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamenin seçime 2 gün kala imzalanması dikkat çekti.
Değişiklik öncesi kararnameye göre görevi sona eren kurul üyelerine 3 ay maaş ödemesi yapılabiliyordu.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri için yapılan değişiklik şöyle:
“47 sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının dördüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
‘Bir kamu kurumunda çalışmayanlardan üyeliğe atanıp görevi herhangi bir sebeple sona erenlere başka bir görev veya işe başlayıncaya kadar, almakta oldukları her türlü ödemeler Kurum tarafından verilmeye devem edebilir ve bu şekilde yapılacak ödeme iki yılı geçemez.’ Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

Yeniçağ
Memura yüzde 141 emekliye yüzde 92 zam49 izlenme
31 yıldır cezaevinde bulunan PKK'lı, Kürtçe sloganlar eşliğinde serbest kaldı20 izlenme
Bir liyakatsiz atama daha: TÜGVA temsilcisi imam, üniversite sekreteri oldu27 izlenme
Korkunç artış! Protestolu senetler 7 Milyar liraya çıktı!61 izlenme
Konya'da esnaf isyan etti: 'Kongreler dolu, dükkanlar kapalı'114 izlenme
‘Solcu musun’ diye sorup ülkeye almadılar!266 izlenme
Romanya'da Türk Milli takım Kafilesine çirkin saldırı!161 izlenme
Samsun, Bursa, Denizli… Skandal büyüyor! ‘Bizi bile bile ölüme mi terk ediyorsunuz?’61 izlenme
Meral Akşener ve Önder Sav arabulucu oldu, barikat kalktı!
Alman basını yazdı: İstanbul'daki fiyatlar, Avrupalılara bile pes dedirtti
CHP'li Gökhan Günaydın’dan Çağlayan'da çarpıcı iddialar: "Aziz İhsan Aktaş'ın ev hapsi kaldırılarak kaçması mı teşvik edilmektedir?"
Adana depreminde dağdan kopan kaya parçaları köydeki bir eve çarptı