2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ödül sahiplerini tebrik etti.
Konuşmasının devamında Merkez Bankası'nın döviz rezervinin 27,5 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha yukarılara bu rakam çıkacak. Herhalde George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın"
Merkez Bankası'nın döviz rezervleriyle ilgili tartışmalar muhalefetin '128 milyar dolar nerede?' söylemi ile zirveye çıkmıştı. Bu söylem, 2020 yılının sonlarında Merkez Bankası rezervlerinin 128 milyar doların üzerine kadar yükselmesi sonrasında 2021 yılının Mart ayı itibariyle yaklaşık eksi 40 milyar dolar civarına düşmesi ile gündemde yer etmeye başlamıştı.
Ana muhalefet partisi CHP, '128 Milyar Dolar Nerede?' yazılı pankartlar asmış, pankartlar polis tarafından indirilmişti. Ayrıca muhalefet liderleri ve parti mensupları hükümet kanadına defalarca '128 milyar dolar nerede?' sorusunu sormuş ancak bu sorulara net bir yanıt alınamamıştı.
Söz konusu dönemde ekonomi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a emanet edilmişti.
https://halktv.com.tr/gundem/erdogandamadiortadabiraktiyoktumcumhurbaskaniydim657404h
AA Genel Müdürü Serdar Karagöz: Bu seçimlerden alnımız ak, başımız dik çıktık.35 izlenme
Bu nasıl bürokrat? Muhalefete ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu!86 izlenme
Dilan - Engin Polat savcısına HSK soruşturması43 izlenme
'Suriyelilere kişi başı bin 750 TL veriliyor!'883 izlenme
Antalya’da STK’ların çelengine polis engeli!116 izlenme
İşte AKP'nin halka biçtiği gelecek22 izlenme
AKP hükümeti eknomide tarih yazıyor(!) Faizde dünya ikincisiyiz!114 izlenme
Ekonomide felaketin ayak sesleri! "Şu anda 3 milyon kişi işsiz, 2025'in ortasında işsiz sayısı 5 milyona ulaşacak"25 izlenme