CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek eylemlerinde gözaltına alınan ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 45 gündür tutuklu bulunan gençlerin iddianamesi hazırlandı.
İddianamede, tutuklu 14 ve tutuksuz yargılanan 2 kişi için TCK'nin 299. maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede, 8 kişinin yalnızca “sloganları atan grubun içerisinde bulunduğu” için, 2 kişinin ise “slogan atan grubun yanında olduğu” için 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Hakim, 14 gencin tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşmanın ise 30 Mayıs Cuma günü Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde ayarlanacak olan duruşma salonunda yapılmasına karar verildi.
Nefes
Hastanede çocuklar istismar edildi, savcılığa bildiren çalışan gözaltına alındı!489 izlenme
Ormancılar uyarmıştı!.. Erdoğan’ın rekor kırmak için diktiği 10 milyon fidan kurudu!111 izlenme
İktidar Gaziler arasında ayrımcılık mı yapıyor? Skandal bayram ikramiyesi iddiası!52 izlenme
Yeni radar uygulamasını eleştiren sürücü: “6 şeritli yolda 30'la gitmek zorundasın ve kamerayı da koymuş oraya istiyorsan gitme… Ya bu zulüm neden yapılıyor insanlara gerçekten anlamış değiliz”17 izlenme
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı!40 izlenme
Benzine zam geldi!71 izlenme
Karantinada olması gereken AKP’li başkan etkinlik etkinlik geziyor!127 izlenme
Mesut Yar, kanalı Habertürk'e operasyonu canlı yayında öğrendi15 izlenme