CHP'li Belediyelere yönelik operasyonlarda 5 Temmuz'da gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 9 Temmuz'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Avukatları, verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Zeydan Karalar hakkındaki iddiaların soyut ifadelere dayandığı iddia edildi. Başvuruyu değerlendiren 30. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye talebini reddetti.
Karar üzerine Zeydan Karalar'ın Avukatı Hüseyin Ersöz, hak ihlali oluştuğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Ersöz, “Zeydan Karalar hakkındaki iddialar, etkin pişmanlık kapsamında verilen bir şüpheli ifadesine dayanıyor. Bu kişi halihazırda cezaevinde ve etkin pişmanlık kapsamında verilmiş bir tahliye kararı da bulunmuyor. Savcılık dahi bu kişinin beyanlarına karşı şüpheyle yaklaşırken, Zeydan Karalar'ın sadece bu kişinin beyanlarına dayalı olarak özgürlüğünün elinden alınmasını hukuken açıklamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
Tele1
AKP iktidar olduğu sürece Şehit haberi bitmez ! AKP'li vekil Cuma İçten '22 Bin pkk'lı öldürüldü, yani 22 Bin çocuğum öldürüldü !'856 izlenme
İzmir Atatürk Lisesi müdürü de İzmir Marşı'ndan rahatsız olmuş !613 izlenme
AKP'ye yakın servis şirketi skandal yarattı! Maaş alamayan işçiler iş bıraktı: Veliler haklarını arıyor9 izlenme
İletişim Başkanlığı'ndan Zürih açıklaması: 'Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz'31 izlenme
CHP’den Mevlüt Uysal ve Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu211 izlenme
Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışan mühendislerden uyarı: Apartman inşaatı bile daha ciddi yürütülür133 izlenme
Yarından itibaren emekli aylıklarından yüzde 25 kesinti yapılacak11 izlenme
Ukraynalı kadınlarla savaş fantezisi tepki çekti39 izlenme
İYİ Parti’nin açıkladığı isim adaylıktan çekildi: Parti içi sıkıntılar aşılmayacak boyutta!
İsrail, Yemen'in başkenti Sana’da Başkanlık Sarayı çevresi ile enerji tesislerini vurdu
Serik'teki '500 bin liralık rüşvet' iddiasına suç duyurusu!
İcra tehditli köprü parası tahsilatı! Özel köprü ve otoyolların zararı yine vatandaştan çıkıyor!