CHP'li Belediyelere yönelik operasyonlarda 5 Temmuz'da gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 9 Temmuz'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Avukatları, verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Zeydan Karalar hakkındaki iddiaların soyut ifadelere dayandığı iddia edildi. Başvuruyu değerlendiren 30. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye talebini reddetti.
Karar üzerine Zeydan Karalar'ın Avukatı Hüseyin Ersöz, hak ihlali oluştuğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Ersöz, “Zeydan Karalar hakkındaki iddialar, etkin pişmanlık kapsamında verilen bir şüpheli ifadesine dayanıyor. Bu kişi halihazırda cezaevinde ve etkin pişmanlık kapsamında verilmiş bir tahliye kararı da bulunmuyor. Savcılık dahi bu kişinin beyanlarına karşı şüpheyle yaklaşırken, Zeydan Karalar'ın sadece bu kişinin beyanlarına dayalı olarak özgürlüğünün elinden alınmasını hukuken açıklamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
Tele1
Ergün Poyraz 'Erdoğan'ın imam hatip lisesinden öteye tahsili yok. Üniversite diploması sahte. Bugün bizi sahte diplomalı bir CB yönetiyor !'2503 izlenme
Başkent'te alışveriş tutarı "50 TL"nin altında diye 80 yaşındaki yaşlı kadın zorla servis aracından indirildi!118 izlenme
Afyonkarahisar'da camide protokol yolu!73 izlenme
İzmir Kadın Platformu, şüpheli ölümünün birinci yılında Rojin Kabaiş için yürüdü25 izlenme
Pakistan da kandırdı! 8 yıllık dost kazığı!2328 izlenme
Tiryaki çay içenlere kötü haber! Yeni zamlar gelebilir40 izlenme
Geri adım atmadılar: Soruşturma sonrası TÜSİAD'dan açıklama54 izlenme
Uludağ’da usulsüz atama!104 izlenme
CHP'den yabancılara 'konut satışı ' sınırlandırılsın teklifi! Bakalım Cumhur İttifakı ne oy verecek?
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Silivri' mesajı: "Sen bu davaların asıl savcısısın!"
AKP'ye İstanbul şoku! Aynı anda 39 ilçede başlatılan yürüyüşler çok sönük kaldı
‘Geçinemiyoruz’ diyen sektör çalışanları: İş yerleri açılsın