2011 yılının Nisan ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan'ın çılgın proje olarak isimlendirdiği Kanal İstanbul projesi son günlerde yeniden gündem oldu. Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun X sosyal medya hesabından yaptığı "Yokluğumu fırsat bilip başladınız" paylaşımı ile yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul çalışmasında Sazlıdere Barajı havzasında 24 bin konutun yapılmasına başlandığı ortaya çıkmıştı.
Söz konusu paylaşımda DMM'den açıklama yapılmış ve söz konusu ihalelerin önceden yapıldığı ve İmamoğlu'nun tutukluğu ile alakasının olmadığı öne sürüldü.
Nefes'te yer alan habere göre söz konusu Kanal İstanbul projesinin detayları belli oldu. Habere göre Erdoğan'a 27 Şubat 2025 günü BaşakşehirNakkaştepe Otoyolu şantiyesini ziyaretinde bir sunum yapıldı. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Erdoğan'a Kanal İstanbul sunumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün yaptı.

Sunumda yer alan bilgilere göre Kanal İstanbul projesi;
Kaynak:Nefes
Ve AKP'den ilk parça kopuyor mu?1580 izlenme
Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme: Bakanlık itiraz etti, iptal kararı kaldırıldı21 izlenme
Bitmeyen projeye "Özel Davetle" 1.3 milyar liralık bir ihale daha!42 izlenme
Bu da mı tesadüf? Damat Berat Albayrak yılın 128’inci günü ortaya çıktı!96 izlenme
Belediye el değiştirince AKP’li Tevfik Göksu’nun yeğeni bankamatik memuru olduğu ortaya çıktı!33 izlenme
Depremzedelere bir darbe daha: 5 bin TL’lik kira 10 bin TL’ye çıktı39 izlenme
Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden kovuldu54 izlenme
Cumhurbaşkanlığı örtülü harcamada rekor kırdı16 izlenme