7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın saldırısı sonrasında İsrail'in Filistin halkına orantısız güç kullanması ve buna haftalardır devam etmesine tepkiler büyürken İsrail ile Türkiye arasındaki ipler de kopuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sert tepki gösterdiği ve "Gazze kasabı" lakabını taktığı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze'ye saldırmaya devam edeceğinin sinyalini verirken İsrail'de Türk ürünlerine boykot hız kazandı.
İsrail medyası, ülkede hazır öğütülmüş Türk kahvesi satan Strauss isimli bir markanın paketinde değişikliğe gidildiğini duyurdu.

2012'de kurulan dijital medya platformu Times of Israel, Strauss'un yeni Türk kahvesi paketlerinde "Türk kahvesi" ifadesinin çıkarıldığını ve İsrail bayrağı yerleştirdiğini aktardı. Haberde, "Türkiye'nin Hamas'a desteği sebebiyle Türkiye ile bağı olan ürünlere boykot baskısı devam ederken şirket geçici olarak İsrail bayrağı ve sloganlar kullanma kararı aldı" denildi.
Strauss markasının en bilinen ürünü olan Elite Türk Kahvesi'nin paketinin değiştiği belirtilirken yeni paket üzerinde İsrail bayrağının yanı sıra "Zafer nesli", "Birlikte daha güçlüyüz" ve "İsrail halkı yaşayacak" ifadeleri yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ekim'den itibaren İsrail karşıtı tutumunu sertleştirmesinin İsrail'de tepki çektiği ve Erdoğan'ın Hamas hakkında "özgürlük savaşçıları" yorumu yaparak Netanyahu'ya "Gazze kasabı" demesi ve İsrail'e de "terör devleti" demesinin rahatsızlık yarattığına dikkat çekildi.
Strauss'un CEO'su Avi Laufer, "Savaşın başlamasından bu yana kahveye talep çok yüksek. Bizden ürünlerimizde İsrail kahvesi ifadesinin kullanılmasını isteyenler olmuştu. Bizim Türk kahvemizle Türkiye arasında hiçbir bağ yok. Bu kahve Türkiye'den gelmiyor. Bu kahve çekirdekleri Brezilya, Vietnam ve Etiyopya'da üretiliyor. Kahvenin öğütüm tarzı Türkiye ve Yunanistan'dakiyle aynı" ifadesini kullandı.
İsrail askerinin de bu kahveyi kullanmasından ötürü bu tür sloganlara yer verdiklerini söyleyen Laufer ne zaman eski paketlemeye geçileceğini ise söylemedi.
Sözcü
Son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar!112 izlenme
Hatay ve Mersin yanıyor! Alevler rüzgârın etkisiyle büyüdü, 5 mahalle tahliye edildi19 izlenme
Hakan Fidan'ın diploması için verilen soru önergesine yanıt geldi: "Kuşkularımızda ne yazık ki haklıymışız"18 izlenme
Arkadaşı 40 şirketten maaş alıyor!249 izlenme
Depremzede çocuklar annelerinden alınıp İsmailağa Cemaati'ne teslim edildi! Çocukları cemaate müftü teslim etmiş!36 izlenme
İzmir’de şehrin tam ortasında oğlu ölen anne açlıktan vefat etti: Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?30 izlenme
51 milyon aracın 'geçiş parası' vatandaştan çıktı27 izlenme
AKP'nin ekonomi planı Merkez Bankası'nın rezervlerini eritti!42 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Bu devleti soyan 5’li çetelerin tamamının burnundan fitil fitil getireceğim"
Son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı: İttifaklarda son durum! İşte partilerin oy oranları
Fuat Avni’ye müebbet hapis cezası
TOKİ’nin deprem konutlarında çalışan işçiler: "Malzemeden çalındı, denetçiler de rüşvet aldı"