Diyanet İşleri Başkanlığı, radyo ve televizyon yayın kurulu kurdu. Kurul, radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonundan gelen proje ve programların radyo ve televizyonda yayımlanıp yayımlanmayacağına karar verecek.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yayın yönetmeliği yayımladı. Yeni yönetmelikte “radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonu” kuruldu. Kurul, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında genel müdür ve ilgili daire başkanı ile kariyer uzman ve üstü düzeyinde personelin yer aldığı 7 üyeden oluşacak. Komisyon “Başkanlıkça (Diyanet) veya kamu kurum ve kuruluşları ile prodüksiyon firmalarınca hazırlanan/hazırlattırılan yayın, proje ve eserlerin incelemesini” de yapacak.
Diyanet, televizyonda, radyoda veya dijital ortamda yayımlanmak, ücretsiz dağıtmak veya piyasaya sunmak üzere her çeşit sesli, görüntülü yayın hazırlayabilecek veya hazırlatabilecek. Radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili olarak hazırlanacak bir protokol/sözleşme ile TRT ve diğer yayın kuruluşları ile işbirliği de yapabilecek. Yayınlar için bütçeden ödenek ayrılacak.
4 maddede dolar neden yükseliyor?85 izlenme
Başarılı Klinik Denemeler, HIV Tedavisinde Yeni Bir Dönemi Başlatabilir24 izlenme
Kızını taciz eden adamı sokakta hadım etti !2508 izlenme
Türkiye'nin nasıl soyulduğu bundan daha güzel anlatılamazdı! Şahan Gökbakar sadece 3 kelime yazdı paylaştı 'Tam da bu...'49 izlenme
Milli Piyango Genel Müdürünün de çift maaş aldığı ortaya çıktı!66 izlenme
14 milyarı ödemeyene 296 milyon yeni kredi31 izlenme
Bir maziye bak bir de bugüne12 izlenme
Yabancı sermaye değil yabancı mafya geliyor39 izlenme