Türkiye’de her yıl binlerce yurttaş Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yargılanırken, dün 13 yaşındaki bir çocuk da aynı iddiayla hakin karşısına çıkarıldı.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki B.C.G.’nin “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle yargılanmasına İstanbul Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi’nde başlandı. Savcı Bilal Korkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, delil olarak 2009 doğumlu B.C.G.’nin bir WhatsApp grubunda sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikâyet gösterildi.
Çocuk hakkında bir de Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı. Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi çocuğun, “Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edildi. Savcı, çocuğun cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti.
DAVA ERTELENDİ
Duruşmaya katılan çocuk ise “WhatsApp grubunda Erdoğan isimli bir şahıs, Atatürk ile hakaret içerikli mesajlar yazınca ona tepki gösterdim. Cumhurbaşkanı’na hakaret kastım yok. Beraatimi talep ediyorum” dedi.
Çocuk daha önce savcıya verdiği ifadede ise “WhatsApp grubunda bulunan şahısların şeriat gelecek, idam gelecek. Atatürk’ü sevenler idam edilecek. Şeriat yanlısı olmayanlar ülkemizde rahat yaşayamayacak. Ülkede şeriat yanlısı olmayanların yeri yok” şeklinde ifadeler kullandığını ve buna tepki gösterdiğini ancak küfür etmediğini belirtmişti.
Duruşmayı erteleyen mahkeme çocuk hakkında “Sosyal inceleme raporu hazırlanmasına” karar verirken İstanbul Barosu’nun katılma talebini ise reddetti. Ayrıca mahkeme, “Cumhurbaşkanlığı makamına iddianamenin suretinin gönderilmesine ve davaya katılma taleplerinin olup olmamasının sorulmasına” karar verdi.
KRT
Öğrenciyi taciz eden öğretmene beraat verildi! "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır"125 izlenme
Eylem Tok’un firari oğlunun karıştığı kazada 10’uncu kişi kim? Aile dilekçe verdi33 izlenme
El Bab'da 1 asker şehit oldu!77 izlenme
Bayram öncesi bankaya koşa koşa giden emekli büyük hayal kırıklığı yaşadı25 izlenme
İlber Ortaylı: Atatürk olmasaydı İstanbul'u turist gezisinde görürdük42 izlenme
Ayçiçek yağına bir zam daha geldi!31 izlenme
Hastaneye gitmenin bedeli: GSS primlerine yüzde 50 zam geldi!38 izlenme
Belden aşağısı enkaz altında kalan küçük çocuk tek başına yardım bekliyor! Yorgana sarıp yanına su bıraktılar32 izlenme