16 Nisan 2017 yılında ‘Başkanlık Sistemi’ne geçiş için yapılan anayasa değişikliği referandumunda yüzde 51,41’e yüzde 48,59 "evet" sonucu çıkmıştı. Son dönemde çıkan tartışmalar sonucunda ise 6 Muhalefet partisi (CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi) bir araya gelerek Parlamenter Sisteme geçiş için çalışmalarına başladı.
Kılıçdaroğlu ve Akşener’in öncülüğünde 'parlamenter sisteme' geçiş için söz veren muhalefet partileri, 'başkanlık sistemi' ile Türkiye’nin yönetilmediği tam aksine sürüklendiği yönünde açıklamalarda bulundu.
Vatandaşın artık çoğunluğunun 'parlamenter sisteme' geçmek istediğini belirten muhalefet partileri yapılan anketleri de örnek gösterdi.
KRT TV Youtube sayfasında bir anket düzenlendi ve sonuç bir çok yetkiliyi şaşırttı. Ankette 4 gün içinde 20 binden fazla oy kullanılırken vatandaş yüzde 93 oranında 'parlamenter sisteme' geçmek yönünde tercihte bulunduğu görüldü.
ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
https://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganaanketsoku2h96089.html
Mahkemeden İBB’ye Esenler otogarıyla ilgili iyi haber!124 izlenme
Muharrem İnce'den AKP'lilere zor soru 'Bugüne kadar Atatürk demeye neden sakındınız ?'1794 izlenme
Hamas, Gazze'ye girmeye çalışan İsrail tanklarını ve zırhlı araçlarını vurduğu görüntüleri paylaştı45 izlenme
İtirafı üzerinden 1 hafta geçti, hâlâ savcıdan ses yok!65 izlenme
İptal yok yağmaya devam!141 izlenme
Menzil tarikatının üyelerinin tövbeleri iptal oldu54 izlenme
Rusya, hava saldırısıyla Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki çocuk hastanesini vurdu!85 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi miting: İzmir rekora hazırlanıyor54 izlenme