2011 yılında Adana'da toplu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle alım gücünün düşmesi halinde "Bize oy vermeyin" çağrısı yaptı.
Konuşmasında Erdoğan, "Eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın ekmekten bugün daha az alıyorsan bize oy verme" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada tekrar gündem olurken, aradan geçen 11 yılda, 5 bin 500 TL olan asgari ücret erimeye devam etti.
TÜRK-İŞ verilerine göre, Temmuz ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 840 lira, yoksulluk sınırı 22 bin 280 lira olarak hesaplanrken, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 8 bin 930 lira olarak belirlendi.
Gerçek Gündem
Temmuz ayının ilk anket sonuçları açıklandı!
Türk kozmetik devi iflas etti: Yüzlerce çalışan işsiz kalacak
Daha ne yapılması gerekiyor?
Bütçe açık veriyor, 'örtülü ödenek' rekor kırıyor!
Lojmanlar da ihaleyle satılıyor!
Kaçak Pakistanlılar İran sınırı üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken tekbir getirip ‘Pakistan’ sloganları attı!
Sağlık kontrolüne getirilen Tuğyan Ülkem Gülter'e vatandaşlar tepki gösterdi: “Anne katilisin sen!”
Adıyaman Valisi yardım isteyen halkın karşısında gülünce vatandaşlar 'Sahipsiz Adıyaman' sloganıyla tepki gösterdi!
Ucu Erdoğan Ailesi'ne dokunan FETÖ soruşturması başladı!
IŞİD operasyonlarında 357 kişi gözaltına alındı
Özel'den, Erdoğan ve KK'ya tepki: "CHP sokakları karıştırmak istiyor. Ayaklanma çıkarmak istiyor diye farklı kişiler aynı sözleri söylüyor. Bu nedir biliyor musunuz? Korkaklıktır, alçaklıktır"
Başında damat Albayrak’ın olduğu Varlık Fonu’na devredilen PTT’nin Genel Müdürü değişti!
Fatih Terim fonuyla ilgili flaş gelişme: İddianame kabul edildi, mahkeme tarihi açıklandı
AKP'li belediye yandaş yazarın kitabını 300 bin TL'ye satın aldı!