Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele kapsamında maske sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Erbil’e 30 bin maske ve 475 koli gıda yardımı yaptığını duyurdu.
Vatandaşlar Küçük’e “Birçok doktor ve sağlık personeli maskesinin olmadığını söylerken neden Erbil’e maske veriyoruz?” diye konuştu.
Öte yandan önceki gün Türk Kızılayı’nın resmi sosyal medya hesaplarından Endonezya’da bir caminin dezenfekte çalışmalarının yapıldığı duyuruldu. Kızılay mesajında, “Covid19 ile mücadele kapsamında Endonezya Kızılhaçı tarafından yapılan talep neticesinde Raodha camisinin ilaçlaması ve temizliğini Endonezya’daki ekiplerimiz ile yaptık” denildi.
Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, “Sevgili Kızılay, yurt dışındaki işleriniz bittiyse artık Türkiye’ye de uğrayın, Corona virüsle enfekte 1236 oldu, belki lazım olursunuz” diyerek tepki gösterdi. “Kızılay’ın 35 cılız etkinlik dışında sahada olmadığını” ifade eden Oğan, “Artık anlamakta zorlanıyoruz. Sen kimin Kızılayısın?” diye de sordu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Türkiye’de bazı maske üreticilerinin maskeleri depolarında tutup bakanlığa satmadıklarını belirterek, “Fabrikalarına el koyarız” demişti. Türkiye’deki maske sıkıntısı yüzünden meslek liselerindeki öğrenciler hatta hastane personelleri de maske dikmeye başlamıştı. Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman ise “Ankara’nın en eski üniversite hastanelerinden birinde bir haftalık maske, eldiven stoğu kalmış durumda, sıkıntı büyük. Sağlık personelini koruyamazsanız, toplum sağlığı bütünüyle tehlikeye girer” demişti.
İmamoğlu, Üsküdar'daki kreş açılışında konuştu: "Kreş açmaya devam edeceğiz. Burs vermeye devam edeceğiz, yurtlarımızı açmaya devam edeceğiz"33 izlenme
İsrailli Bakan saldırıya uğradı! ‘Ülkeyi mahvettiniz defol buradan’56 izlenme
Zamlar peş peşe gelince bit pazarına nur yağdı! Geçim derdindeki vatandaş çareyi orada buldu41 izlenme
Sedat Peker'in iddialarını güçlendirecek açıklama: Mumcu suikastinin arkasında o isim mi var?49 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında ikinci dalga: 18 şüpheliye fezleke44 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 20.374 yeni vaka tespit edildi, 19.463 kişi sağlığına kavuşurken, 228 kişi hayatını kaybetti!42 izlenme
Milyonlarca EYT'liyi ayağa kaldıracak skandal: AKP'lilere VIP servis açıldı!48 izlenme
Bazı okullarda yeni uygulama başlıyor! Bakan Koca detayları açıkladı51 izlenme
SBK ile fotoğrafı çıkan hakim Mehmet Ağar'ın da davasına bakmış!
AKP ile MHP arasındaki “Cumhur ittifakı” uzman jandarmalara işlemedi!
Vatandaş, helikopterden bakıp ‘ekonomi canlı’ diyen Erdoğan’a seslendi: "Pazara gitsin bir dolaşsın"
AKP'li vekil halkı öküze benzetmişti: Gazeteciyi işinden oldurdu