Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
TÜFE’de 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,73, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,76, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,26 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,23 artış gerçekleşti.
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan, gıda ve alkolsüz içeceklerde %2,24, eğlence ve kültürde %1,89, ev eşyasında %1,23 ve lokanta ve otellerde %0,95 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda %4,09 oranında düşüş gerçekleşti.

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma %13,19, giyim ve ayakkabı %11,77, lokanta ve oteller %11,53 ve eğitim %10,88 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %2,57 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %11,55 ile TR31 (İzmir) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %12,73 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinde gerçekleşti.
Şubat 2018’de endekste kapsanan 407 maddeden; 32 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 269 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 106 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
http://halktv.com.tr/enflasyonrakamlariaciklandi6303620
İmamoğlu liderlerden randevu talep etti25 izlenme
Netanyahu kapıları kapattı! “Ateşkes olmayacak”33 izlenme
Deli Dumrul’a Portekiz formülü: Hazine garantili projelerde yenileme mümkün!48 izlenme
Sinan Ateş'in ablasından çağrı "Sinan Ateş cinayeti aydınlatılsın"44 izlenme
Eski doktoru Turhan Çömez açıkladı: Erdoğan’ın sır gibi sakladığı görüşme!70 izlenme
AKP'den radar cezalarına geri adım! Trafik cezaları iptal ediliyor22 izlenme
Vaize Erbaş ağzını bozdu: Lan, ulan22 izlenme
Pençe Kilit operasyonu bölgesinden acı haber: 1 askerimiz şehit düştü, 3 askerimiz yaralı38 izlenme
Bunu da gördük: Marketlerde "olgun sebze" dönemi!
Tasarruf değil, itibarı seçildi
Sinan Ateş dosyası: Cinayet Büro Amiri, Ülkü Ocakları Başkanı ile görüşmek istemiş
Boynukalın'a 'işini yap' diyen AKP'li vekile iktidara yakın barodan sert tepki! "Bacım senden ve senin gibilerden bıktık artık. Siz kimseyi, hiç bir Müslümanı, temsil etmiyorsunuz."